Σε δεύτερο βαθμό η δολοφονία του Ιάκωβου Εμμανουήλ

ΞΥΠΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ

234

Η εκδίκαση της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, πατέρα δύο παιδιών, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε  σε ρέμα στην περιοχή της Ροδιάς,  έχει προσδιοριστεί για σήμερα σε δεύτερο βαθμό. Αρχικώς οι Αρχές είχαν κληθεί να διερευνήσουν μία περίεργη υπόθεση εξαφάνισης. Γρήγορα όμως αποκαλύφθηκε ότι ήταν μία… σκηνοθετημένη εξαφάνιση σε μία προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας.

Ο άτυχος άνδρας έπεσε θύμα μιας καλοστημένης παγίδας που του είχαν στήσει. Τον παγίδευσαν σε ένα ραντεβού θανάτου. Το θύμα δέχθηκε καίρια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον φόρτωσαν στο πορτ-παγκάζ και ξεφορτώθηκαν το πτώμα στην περιοχή της Ροδιάς.  Μεταξύ των καταδικασθέντων και ο 35χρονος συνεταίρος του θύματος, ο οποίος μάλιστα τις πρώτες ημέρες της “εξαφάνισης” του φίλου του έπαιζε θέατρο σε συγγενείς, ΕΛ.ΑΣ. και facebook.  Η ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου επεφύλασσε δύο ισόβιες, μία 12ετή ποινή κάθειρξης και μία αθώωση.

Ισόβια επιβλήθηκαν στον 35χρονο συνέταιρο του θύματος και στον 26χρονο συγκατηγορούμενό του, οι οποίοι ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Στον τρίτο κατηγορούμενο, στον αποκαλούμενο ως «μποξέρ», επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία διά παραλείψεως και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.  Λυτρωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τη νεαρή Ηρακλειώτισσα, η οποία την περίοδο εκείνη είχε δεσμό με τον 35χρονο συνέταιρο. Κηρύχθηκε ομόφωνα αθώα λόγω αμφιβολιών. Στις απολογίες τους οι τρεις καταδικασθέντες επέρριπταν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει