Οι τελευταίες διεργασίες για τα ψηφοδέλτια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

254

Κορυφώνεται η αγωνία για την τελική ανακοίνωση ονομάτων των υποψήφιων βουλευτών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων όλης της χώρας.

Τα επιτελεία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας σβήνουν και γράφουν διαρκώς, με τα μεγαλύτερα προβλήματα τους να εντοπίζονται κυρίως στην ποσόστωση των γυναικών, αλλά και στις Περιφέρειες που οι σαρωτικές νίκες είναι δεδομένες, όπου και υπάρχει συνωστισμός.

Ειδικότερα, μετά την διαρροή της λίστας των 397 υποψήφιων της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα, επικράτησε έντονη αναταραχή, κυρίως από τους υποψήφιους που δεν εντάσσονται στη λίστα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Ηράκλειο, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης, Γρηγόρης Πασπάτης, Γιώργος Ματαλιωτάκης, Γρηγόρης Ροκαδάκης, Θεανώ Βρέτζου και Ανδρέας Στρατάκης, ωστόσο από τη λίστα απουσιάζει ο Γιώργος Επιτροπάκης, του οποίου οι σχέσεις με το κόμμα και τον πρόεδρο είναι άριστες και θεωρείται απίθανο να τεθεί εκτός, αφού υπάρχουν σχετικές διαβεβαιώσεις για το πρόσωπο του.

Απουσιάζουν επίσης οι γυναίκες, οι οποίες και θα «κλείσουν» το ψηφοδέλτιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πιέζει για τέσσερις γυναίκες κατ’ ελάχιστο. Αντίστοιχα από το Λασίθι, αν και αναφέρονται, εκτός από τον Γιάννη Πλακιωτάκη, οι Δέσποινα Μπαλοθιάρη και Νεκτάριος Παπαβασιλείου, δεν αναφέρεται ωστόσο ο Δημήτρης Πανακάκης, ο οποίος είναι ο μοναδικός στο Λασίθι που εντάχθηκε στο Μητρώο Στελεχών του κόμματος, το οποίο πρακτικά δημιουργήθηκε για την ανάδειξη κυρίως των επόμενων υποψήφιων.

 

Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο
Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

Στην αντίπερα όχθη του ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται ονόματα, ωστόσο υπάρχει η δέσμευση πως θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Το όνομα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να παραμένει στο τραπέζι, αν και όπως έχει αναφέρει ήδη η «Π», ο προσανατολισμός του κόμματος και του ίδιου είναι να μην κατέλθει στο Ηράκλειο, αν και ως την τελευταία στιγμή όλα τα δεδομένα παραμένουν ανοιχτά.

Πέραν από τους τρεις βουλευτές του Ηρακλείου, μόνα σίγουρα ονόματα θεωρούνται αυτά του Χάρη Μαμουλάκη και του Σπύρου Δανέλλη, ενώ ακούγεται επίσης ως γυναικεία υποψηφιότητα, η δικηγόρος Κατερίνα Δουλγεράκη.

Στο μεταξύ στη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, τονίστηκε η σπουδαιότητα της Κρήτης, για τις προοδευτικές δυνάμεις, με την επισήμανση ότι το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο νίκης που θα ανακοινωθεί μέχρι το βράδυ σήμερα.

Σε Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ 25 αντίστοιχα, δεν έχουν ακουστεί κάποια νέα ονόματα προς το παρόν πέρα από τα γνωστά, ωστόσο ειδικά στο ΚΙΝΑΛ οι Κεγκέρογλου, Στρατάκης και Βατσινά κινούνται ήδη έντονα, ενώ στη μάχη των εκλογών έχουν μπει δυναμικά Λουλουδάκης και Λογιάδης από το ΜέΡΑ 25.

Με βάση τις χθεσινές εξελίξεις πάντως, οι επίσημες ανακοινώσεις των υποψήφιων βουλευτών, μοιάζει πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώ μετατίθεται μάλλον για το τέλος της εβδομάδας, αφού υπάρχουν ακόμα θέσεις που δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με την ασφυκτική πίεση κατάθεσης των ψηφοδελτίων ως την ερχόμενη Τετάρτη, φαίνεται πως οι υποψήφιοι βουλευτές θα έχουν ένα ελάχιστο χρόνο ενεργοποίησης τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει