“Ο Φταίχτης” αποκαλύπτει πρότυπα και μύθους

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΥΑΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ-ΚΩΣΤΗ ΣΧΙΖΑΚΗ

130

 

Πρόκειται για μια φωτογραφική σχεδόν περιήγηση στη δεκαετία του ’70, τότε που η κοινωνία με ανασφαλή βήματα οδεύει προς την ευημερία

Το βιβλίο των Εύας Μ. Μαθιουδάκη και Κωστή Σχιζάκη “Ο ΦταίχτηςΤο βιβλίο των Εύας Μ. Μαθιουδάκη και Κωστή Σχιζάκη “Ο Φταίχτης”, παρουσιάζεται την Τρίτη, 18 Ιουνίου,  στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ζαχαρίας Κατσακός, κριτικός λογοτεχνίας, Γιάννης Φαρσάρης, συγγραφέας και οι συγγραφείς Εύα  Μ. Μαθιουδάκη και Κωστής Σχιζάκης.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Νικολέτα Δάφνου ενώ θα συντονίσει η επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Γιώργος Μαστοράκης.

Το όλο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τις  καταθέσεις των συγγραφέων περί της κοινής συγγραφής, αλλά και για κάθε πτυχή που αφορά στο σπουδαίο αυτό εγχείρημα και στο αίσιο όπως οι κριτικές συμφωνούν αποτέλεσμα.

Πρόκειται για μια   φωτογραφική σχεδόν περιήγηση στη δεκαετία του ‘70, τότε που η κοινωνία με ανασφαλή βήματα οδεύει προς την ευημερία. Π

λήθος ηρώων στους αθηναϊκούς δρόμους και στις γειτονιές κι ανάμεσά τους ένας ευάλωτος νέος που πορεύεται στα σκοτεινά με μόνη τη λαχτάρα του για τις μηχανές. Αναμορφωτήριο, στρατός, ψυχιατρείο.

Το  δράμα, που κορυφώνεται παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1982.

Το μυθιστόρημα δύο συγγραφέων.

Ένα βιβλίο που αποκαθηλώνει πρότυπα και μύθους παρασύροντας τον αναγνώστη σε ατραπούς όπου το πάθος, η αμφισβήτηση κι ο ερωτισμός κλιμακώνουν την αγωνία του μέχρι τέλος.

Ποιος άραγε θα είναι ο Φταίχτης;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει