Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ήπιες μεταβολές με υψηλό τζίρο

79

Ανοδικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τρίτης, με μικτά ωστόσο πρόσημα σε τράπεζες και blue chips. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 845,95 μονάδες, με το τζίρο στα 102,4 εκατ. ευρώ και τον όγκο των συναλλαγών στα 45,9 εκατ. τεμάχια.

«Για το 2019, η πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία είναι πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ έναντι στόχου 3,5% του ΑΕΠ, με βάση τη συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του με θέμα τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως τόνισε, παρά τα πλεονεκτήματα που έχει η Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπη και με μεγάλες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο επενδυτικό κενό.

«Προκειμένου να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να διασφαλιστεί η επίτευξη ταχύτερων ρυθμών ανάπτυξης, απαιτείται προώθηση και όχι αναστολή και κατάργηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα», σημείωσε. Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για την πλήρη άρση των capital controls εντός του έτους».

Έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα της για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ο επικεφαλής της φιλανδικής κεντρικής τράπεζας, Όλι Ρεν, με φόντο τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Σε θετικό έδαφος συνέχισαν οι κύριες αγορές της Ευρώπης την Τρίτη, παρά τις νέες απειλές Τράμπ για αύξηση των δασμών, στην περίπτωση που ο Κινέζος πρόεδρος δεν παραβρεθεί τελικά στη σύνοδο της G20.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει