ΕΛ.ΑΣ.: Στον επιτελάρχη για τα προβλήματα του Λασιθίου

161

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί του Λασιθίου έθεσε διεξοδικά στον προϊστάμενο Επιτελείου της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων τέθηκε για μία ακόμα φορά το θέμα των παράνομα εξαντλητικών ωραρίων των αστυνομικών του νομού (δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα) αλλά και το ζήτημα των ληγμένων αλεξίσφαιρων που είναι υποχρεωμένοι να φορούν οι περισσότεροι αστυνομικοί, οι οποίοι στην πράξη νιώθουν παντελώς απροστάτευτοι.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: “Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο επιτελάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό, στους αστυνομικούς του Νομού.

Ακόμα ο πρόεδρος έθεσε το ζήτημα της σοβαρής έλλειψης σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κυρίως σε αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και για τα κράνη της Διμοιρίας Υποστήριξης της Δ.Α. Λασιθίου.

Ο μεγαλύτερός αριθμός των αλεξίσφαιρων γιλέκων με τα οποία είναι εφοδιασμένες οι Υπηρεσίες της Δ.Α Λασιθίου έχουν λήξει και τα εναπομείναντα λήγουν το τρέχον έτος με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας, φορώντας τα, να μην νιώθουν την ασφάλεια που πρέπει να τους παρέχουν αυτά.

Τα κράνη, δε, είναι παλαιού τύπου τα οποία με την παρέλευση των χρόνων, έχουν υποστεί φθορές και κρίνεται αναγκαία η άμεση αντικατάστασή τους καθόσον παύουν να είναι λειτουργικά.

Ο στρατηγός, με ενδιαφέρον άκουσε τα όσα ειπώθηκαν και έδειξε ότι είναι γνώστης των ως άνω προβλημάτων εκφράζοντας παράλληλα την διάθεσή του ώστε αυτά να επιλυθούν. Επίσης εξέφρασε την πρόθεση της ηγεσίας στο να γίνει αρωγός των προσπαθειών και των προτάσεων της Ένωσής μας, για την κάλυψη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό των Υπηρεσιών του νομού».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει