ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ 25: Ανανέωση σχεδόν 50% στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ποιοι δίνουν ραντεβού τον Σεπτέμβρη στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

603

Αλλάζουν όλα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, που ενισχύεται με δώδεκα νέα πρόσωπα τα οποία για πρώτη φορά θα περάσουν το κατώφλι της Λότζια και μαζί με άλλους τρεις επανεκλεγέντες από προηγούμενες δημοτικές περιόδους ανανεώνουν δυναμικά τη νέα σύνθεση του Σώματος.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά αποτελείται από οκτώ παρατάξεις στα έδρανα της αντιπολίτευσης, που δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα στη νέα δημοτική περίοδο που ανοίγει από τον Σεπτέμβρη…

Ειδικότερα  το νέο Δημοτικό Συμβούλιο στελεχώνουν από τη «Δύναμη Πολιτών», την παράταξη που κέρδισε ξανά το Δήμο Ηρακλείου με ποσοστό 52,41%  και 31.716 ψήφους, ο Γρηγόρης Πασπάτης, Γιάννης Αναστασάκης, Κώστας Βαρδαβάς, Νίκος Αγγελάκης, Γιώργος Καραντινός, Γιώργος Βουρεξάκης, Μαρία Καναβάκη, Αριστέα Πλεύρη, Μαρίνος Παττακός, Στέλλα  Αρχοντάκη – Καλογεράκη, Ειρήνη Παπαδάκη- Σκαλίδη, Γιώργος Τσαγκαράκης.

Η  παράταξη που ανανεώνει τη θητεία της στην αντιπολίτευση είναι αυτή του Γιάννη Κουράκη με τον συνδυασμό  «Ηράκλειο 375» που απέσπασε 47,59 % και 28.796 ψήφους  που αποτελείται από τους Γιώργο Στειακάκη, Γιάννη Ψαρρά, Νίκο Γιαλιτάκη, Γιάννη Δροσίτη, Ιωάννα Καλονάκη, Αθηνά Σπανάκη, Δημήτρη Γιαουρτά, Βασίλη Παρασύρη, Δημήτρη Αγαπάκη, Γρηγόρη Μακαρόνα, Μαρία Ξυλούρη, Φανούρη Ζαμπετάκη, Γιώργο Αγριμανάκη, Νίκο Μεραμβελιωτάκη, Μανόλης Χαιρέτη, Ελένη Κόκκορη, Αντώνη Μπλεδάκη.

Από την παράταξη των «Ενεργών Πολιτών» που κατέκτησε το 12,16% του εκλογικού σώματος που αντιστοιχούν σε 9.848 ψήφους, εκλέγονται εκτός από τον επικεφαλής Ηλία Λυγερό, και οι Αριστείδης Αθανασάκης, Αναστάσιος Τσατσάκης, Γιώργος Μανδαλάκης, Γιάννης Καλέμπουμπας, Μαρία Καλουδιώτη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά εισέρχεται η νεοσυσταθείσα παράταξη «Ηράκλειο για όλους»  με ένα ποσοστό 8,70% που αντιστοιχεί σε 7.048 ψήφους.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Σισαμάκης θα καθίσει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τους Αντώνη Περισυνάκη, Χρήστο Κώνστα και Κυριάκο Γιαλαμά.  Η «Λαϊκή Συσπείρωση» που διατηρεί τις δύο έδρες της στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ποσοστό 4,30% που απέσπασε που αντιστοιχεί σε 3.479 ψήφους, θα εκπροσωπηθεί από τον νέο επικεφαλής της Δημήτρη Βρύσαλη και τον κ. Ελευθέριο Γραμματικάκη.

Η παράταξη «Συνεργασία για το Ηράκλειο» με επικεφαλής τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη, απέσπασε το 4,25 % του εκλογικού σώματος που αντιστοιχεί σε 3.441 ψήφους. Στο πλευρό του επικεφαλής την παράταξη θα εκπροσωπήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού Γιάννης Φουντουλάκης.

Δύο θα είναι οι εκπρόσωποι της «Σύνπραξη Δημοτών Ηρακλείου – Άμεση Δημοκρατία» που κατέκτησε το 3,89 % του εκλογικού σώματος που αντιστοιχεί σε 3.152 ψήφους. Έτσι εκτός από τον επικεφαλής της Πέτρο Ινιωτάκη εκλέγεται και ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού Γιώργος Καραπιδάκης.

Από την παράταξη «Ηράκλειον Αξίζει» που συγκέντρωσε το 3,46% το οποίο αντιστοιχεί στο 3,46% και 2.804 ψήφους εκλέγεται η επικεφαλής της Ευαγγελία Σχοιναράκη Ηλιάκη και ο Στέφανος Κασωτάκης. Την Ηράκλεια Πρωτοβουλία που απέσπασε το 2,41% του εκλογικού σώματος και 1.949 ψήφους, θα εκπροσωπήσει ο Μανόλης Βασιλάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει