ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: Με επιτυχία τα σεμινάρια “Τέχνες και Άνθρωπος”

292

Σεμινάρια που βασίστηκαν στη διαθεματική σύνδεση της Ιατρικής με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία  κατά το χρονικό διάστημα 05.04.19- 17.05.19.

Ο κύκλος των έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος» (επιστημονικός υπεύθυνος: διευθυντής Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, καθηγητής Ιατρικής Σχολής I. Μουζάς) που διοργανώθηκε από το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής Ιατρική και Επιστήμες του Ανθρώπου (Humanities).   Οι εισηγητές των μαθημάτων προέρχονταν από διαφορετικούς χώρους έρευνας.

Με αφορμή ένα κείμενο οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ήταν ο Κωνσταντίνος Ανδρουλιδάκης, καθηγητής Φιλοσοφίας Παν/μίου Κρήτης, ο Κίτσος Λούης, καθηγητής Βιολογίας Παν/μίου Κρήτης, ο Παναγιώτης Μήτσιας, καθηγητής Ιατρικής Παν/μίου Κρήτης, διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, ο Ιωάννης Μουζάς, καθηγητής Ιατρικής Παν/μίου Κρήτης και ο Αλέξης Καλοκαιρινός, Καθηγητής Γλωσσολογίας Παν/μίου Κρήτης, παρουσίασαν διεπιστημονικά θέματα από τη φιλοσοφία, τη βιολογία, τις νευροεπιστήμες, τη γλωσσολογία και τη λογοτεχνία. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολουθούσε ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Μουσείου Ιατρικής προς την επιστημονική – ακαδημαϊκή κοινότητα και την τοπική κοινωνία καθώς και της διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία, τα σεμινάρια ήταν ανοικτά και προσφέρθηκαν δωρεάν εκτός από τους φοιτητές της Ιατρικής και σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Τέλος οι διοργανωτές  ευχαριστούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για την παραχώρηση της αίθουσας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει