Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Συνεδρίαση χαμηλών τόνων

162

Θετικό ήταν το πρόσημο της συνεδρίασης της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τόσο τις τράπεζες, όσο και τα blue chips, να παρουσιάζουν μικτά πρόσημα.

Στις 732,02 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, με το τζίρο στα 53 εκατ. ευρώ και τον όγκο των συναλλαγών στα 33 εκατ. τεμάχια.

Η αύξηση των εσόδων με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) αλλά και η περαιτέρω μείωση των δαπανών (μισθολογικό κόστος, καταστήματα) αποτελούν τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που θα αναλύσουν στο τέλος του μήνα, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου 3μήνου, οι Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς.

Με δεδομένο ότι τα έσοδα προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από τις χορηγήσεις, ο ρυθμός των οποίων στην ελληνική αγορά είναι σχεδόν ανύπαρκτος, οι τρεις τράπεζες στις παρουσιάσεις που θα κάνουν στους επενδυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα δώσουν έμφαση στους στόχους για νέες εκταμιεύσεις δανείων. Κι αυτό διότι αυτές θα φέρουν σε βάθος χρόνου έσοδα, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους και την ενεργή αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στο αδιέξοδο του Brexit.

Ανοδική συνέχεια και για τις κύριες αγορές της Ευρώπης την Παρασκευή, με το βλέμμα όλων στραμμένο τόσο στο ζήτημα του Brexit, όσο και στις εξελίξεις των συζητήσεων για το διεθνές εμπόριο.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει