Τσίπρας: “Πάμε για… 2-0 στις εκλογές της Κυριακής”

ΟΜΙΛΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

4.957

«Το 1 – 0 το ξεπεράσαμε. Πάμε για το 2 – 0 την Κυριακή και μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές».Αυτό τόνισε από το Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο των περιφερειακών ομιλιών του από την εκλογική του περιφέρεια και να πάρει δύναμη από την Κρήτη για τις ευρωεκλογές.

Θέλοντας να στείλει πολλαπλά μηνύματα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως άρχισε από το Χουδέτσι και τελειώνει από το Ηράκλειο τις προεκλογικές του ομιλίες, καθώς ο τόπος που γέννησε τη δημοκρατία είναι αυτός που άλλαξε και το κλίμα και θα ανατρέψει την ερχόμενη Κυριακή τη Δεξιά.

Ο πρωθυπουργός έστειλε ηχηρό μήνυμα νίκης, ενώ έδωσε χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών στις επικείμενες ευρωεκλογές, ζητώντας απ’ όλους όσοι συμμετείχαν στην ομιλία να μεταφέρουν το μήνυμα της στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε γωνιά και σε κάθε πόρτα της Κρήτης.

Με τον «αέρα» του νικητή, επιχείρησε να δώσει χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών στις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει μια σαρωτική νίκη την Κυριακή, οι δυνάμεις της συντήρησης στην Ευρώπη καιροφυλακτούν για να τον ανατρέψουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αν και μίλησε για μια Νέα Δημοκρατία που δημιουργεί δίπολα και διχάζει τον λαό, έθεσε επιτακτικά το δίλημμα στους πολίτες, αν επιθυμούν να επιτρέψουν στη Νέα Δημοκρατία «μια Ελλάδα της ολιγαρχίας» ή αν θέλουν μια «Ελλάδα των πολλών» που μπορεί να φέρει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει στις εκλογές της Κυριακής, τα σχέδια του θα ανατραπούν, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει σε μια προοπτική ανάπτυξης, ενώ θα επιστρέψει στην συντήρηση και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις χειρότερες ημέρες της Δεξιάς.

Από την συγκέντρωση στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός.
Συγκέντρωση δεκαετίας ’80 χαρακτήρισε την συγκέντρωση στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός.

Άρωμα Κρήτης

Εντονότατες ήταν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στα έργα που έχουν γίνει σε όλα τα επίπεδα στο νησί, υποστηρίζοντας πως σε τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να φέρει μια κοσμογονία στην Κρήτη, με «τα χέρια μάλιστα δεμένα πίσω από την πλάτη».

Όπως ο ίδιος υποστήριξε, αν οι ψηφοφόροι ψηφίσουν την Κυριακή ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσουν παράλληλα και τη συνέχεια του σχεδίου που έχει σκοπό να εφαρμόσει το κόμμα για τη χώρα.

Σε σχέση με τα έργα στην Κρήτη υποστήριξε πως τα κονδύλια αυξήθηκαν κατά 130 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, ότι δόθηκαν επιπλέον χρηματοδοτήσεις στο Ηράκλειο, ότι προχωρούν τεράστια έργα όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας και το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι, καθώς επίσης και το Master Plan του Λιμανιού Ηρακλείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και σε μικρότερης σημασίας έργα, όπως ο οδικός άξονας Ηρακλείου – Ανωγείων, η παραχώρηση του στρατοπέδου Μπετεινάκη και η έγκριση δαπανών για τις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα, που όπως τόνισε θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Ελλάδα και στον αγωγό East Med.

Σε σχέση με τους τομείς της Υγείας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως διατέθηκαν 11 εκατομμύρια για εξοπλισμούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έκανε αναφορές στη νέα πτέρυγα του Βενιζέλειου, καθώς και στο πολυδύναμο ιατρείο στις Αρχάνες και τις  Τοπικές Μονάδες Υγείας στο Ηράκλειο.

Αναφερόμενος στο κομμάτι της Παιδείας, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το τρίτο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, για τις νέες εστίες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο καθώς και για την ίδρυση Ινστιτούτου Αστροφυσικής.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα.
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα.

Κατακτήσεις

Εκτενείς αναφορές στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως η απόφαση του να μην φύγει στα δύσκολα και να κρατήσει το τιμόνι της χώρας, αποδείχθηκε σωτήρια για την Ελλάδα, και ανατρεπτική, αφού δεν επέτρεψε στις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης να επικρατήσουν.

Μιλώντας για τις κατακτήσεις της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, ανέφερε πως ο ελληνικός λαός έχει δει ήδη την διαφορά, αφού η κυβέρνηση, έχει επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, έχει αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 11 %, έχει καταργήσει τον υποκατώτατο, έχει προχωρήσει σε αυξήσεις των χαμηλών συντάξεων και σε κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις, έχει επαναφέρει την αναλογία 1 προς 1 στο δημόσιο κι έχει δρομολογήσει ήδη 19.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας στις οποίες και θα προστεθούν άλλες 10.000.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως σχεδιάζονται νέες προσλήψεις στην Παιδεία και την Ειδική Αγωγή, ενώ αυξήθηκε και ο προϋπολογισμός για την Πρόνοια στα 3 δις προκειμένου να ενισχυθούν 600.000 συμπολίτες.

 

Υπήρχε σχέδιο

Θέλοντας να δημιουργήσει πολιτικούς εχθρούς ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε πως ήδη από το 2015 υπήρξε μια προσπάθεια από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα για να καταστρέψουν την Αριστερά και να δημιουργήσουν μια «Αριστερή παρένθεση».

«Συγκρουστήκαμε με θηρία ανήμερα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να υποστηρίξει πως «κάποιοι ήθελαν την Ελλάδα βυθισμένη στη χαράδρα με το κεφάλι σκυφτό».

«Η Ελλάδα πλέον είναι ελεύθερη και κυρίαρχη να αποφασίζει για την τύχη της» τόνισε επεξηγώντας:

«Το 2015 παραλάβαμε άδεια ταμεία και καταστάσεις χρηματοπιστωτικής ασφυξίας μέσα σε ένα σχέδιο που είχαν φτιάξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις για ένα σχέδιο αριστερής παρένθεσης.  Ήμασταν εμείς αυτοί που σε σύγκρουση με τους δανειστές δώσαμε δωρεάν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που μέχρι τότε δεν είχαν δωρεάν πρόσβαση.  Δώσαμε τη δυνατότητα στα σχολεία μας να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά με επάρκεια σε καθηγητές και σε βιβλία.

Ήμασταν εμείς αυτοί που καταφέραμε να φέρουμε πλεονάσματα, να πιάσουμε τους στόχους και να αποδίδουμε την υπεραπόδοση της οικονομίας σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Καλύτερες ημέρες

Για ακόμα καλύτερες ημέρες έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως υποστήριξε, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε τρομακτικές αλλαγές, ενώ όλη η Ευρώπη βρισκόταν απέναντι του κι ενώ όλοι ήθελαν την Αριστερά να καταστραφεί.

«Η πρώτη μας τετραετία ήταν μια τετραετία που κυβερνήσαμε με τα χέρια στην πλάτη. Το πραγματικό μας έργο θα φανεί τώρα που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και την επιτροπεία» τόνισε για να προσθέσει:

«Η Αριστερά είναι εδώ για να δίνει μάχες σε δύσκολες συνθήκες. Η Αριστερά κατάφερε να γίνει ένα με τον Δημοκρατικό και τον προοδευτικό κόσμο που έδωσε μάχες. Από τον Αύγουστο του 2018 μπορούμε να σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα χωρίς να έχουμε δεμένα τα χέρια στην πλάτη. Έχουμε στόχους βεβαίως, αλλά μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε τα μέσα για να φθάνουν τους στόχους. Εμείς μοιράσαμε τα όποια βάρη με δικαιοσύνη και ήρθαμε να μοιράσουμε τις δυνατότητες που δίνει η ανάπτυξη της οικονομίας σε όσους έβαλαν πλάτη».

Μήνυμα νίκης

Με την επιφύλαξη ενός δυσμενούς για το κόμμα του αποτελέσματος, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να δουν τις εκλογές της Κυριακής, ως ένα μήνυμα στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ κι ως μήνυμα αντίδρασης στην επιστροφή στην καταστροφή.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πάντες να συστρατευθούν, κάνοντας εκτενείς αναφορές και στους νέους και ζητώντας τους να ψηφίσουν για να δώσουν αξία στα πτυχία τους και για να μην επιτρέψουν στη δεξιά να τους μετατρέψει σε μετανάστες στο εξωτερικό, μακριά από τον τόπο τους.

«Θέλω να επαναλάβω γιατί καιροφυλακτούν κάποιοι στην Ευρώπη. Σας καλώ όλες και όλους να μην χάσετε ούτε ένα λεπτό στην κάλπη» τόνισε και πρόσθεσε:

«Κρίνεται το σχέδιο με το οποίο θα οδηγηθεί η Ελλάδα στην επόμενη τετραετία.

Θα είναι σχέδιο για την ελάφρυνση των πολλών ή σχέδιο για την ήττα των πολλών προς όφελος της ολιγαρχίας».

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας

Η αναφορά στον  Αρναουτάκη

Ισχυρή πριμοδότηση στον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, έδωσε με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, στηρίζοντας ανοιχτά την παράταξη «Κρήτη, η ζωή μας» και τονίζοντας πως η νίκη της θα είναι τεράστια από την πρώτη Κυριακή.

Αναφερόμενος στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Κρήτη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι την τελευταία τετραετία διπλασιάστηκαν οι επενδύσεις σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης γι’ αυτό και ο «περιφερειάρχης σας θα βγει από την πρώτη Κυριακή με τα τσαρούχια».

 

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Σκληρή ήταν η επίθεση του πρωθυπουργού και προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει μια ισχνή μειοψηφία την οποία ο ελληνικός λαός πρέπει να απομονώσει, κάνοντας σαφές πως το μόνο που εγγυάται ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι επιστροφή στις χειρότερες ημέρες του παρελθόντος, την κατάργηση της 13ης σύνταξης και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με εργασία επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται ένα ασφαλιστικό σύστημα τύπου Πινοσέτ, μείωση συντάξεων και πρόσθετη φορολογία για τους πολλούς.

Ο πρωθυπουργός θέλησε επίσης να συνδέσει τη Νέα Δημοκρατία με τον φασισμό και την ακροδεξία, καλώντας όλους τους πολίτες να μην επιτρέψουν ξανά την επικράτηση του «φιδιού του φασισμού».

Θερμή υποδοχή Τσίπρα στο αεροδρόμιο

Θερμή υποδοχή από τα στελέχη στο αεροδρόμιο

Με πτήση της Aegeanέφθασε νωρίς χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η υποδοχή στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ήταν θερμή με πολλά στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να περιμένουν στην πίστα του αεροδρομίου τον πρωθυπουργό.

υποδοχή Τσίπρα στο αεροδρόμιο

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, καθώς και τοπικοί βουλευτές. Κατά την άφιξη του πρωθυπουργού υπήρξαν και μικρά παιδιά που τον καλωσόρισαν, ενώ στον πρωθυπουργό προσφέρθηκαν και λουλούδια.

Πολλοί ήταν και εκείνοι που επέλεξαν να φωτογραφηθούν με τον πρωθυπουργό, αλλά και να βγάλουν μαζί του μία selfie. 

Πολλοί ήταν και εκείνοι που επέλεξαν να φωτογραφηθούν με τον πρωθυπουργό, αλλά και να βγάλουν μαζί του μία selfie.

 

Υποσχέθηκε αυξήσεις

Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει