ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ: ”Με σκληρή δουλειά θ’ αλλάξει το Ηράκλειο”

530

«Γνωρίζω το Ηράκλειο, είμαι κομμάτι του και θέλω να προσφέρω σε αυτό» υποστηρίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5» και τον Γιάννη Κουράκη, Γιώργος Δεσποτόπουλος.

Με συνέντευξη του στην «Π», ο κ. Δεσποτόπουλος μιλά για την απόφαση του να συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για την επιλογή Γιάννη Κουράκη, για τις επόμενες προτεραιότητές του εφόσον εκλεγεί και για τη θέληση του να φθάσει μαζί με τους πολίτες… όπου δεν μπορεί.

Ερ.: Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές;

Απ.: Αποφάσισα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, γιατί επιθυμώ να δω τον τόπο μας να γίνεται καλύτερος, την πόλη μας ανθρώπινη και βιώσιμη και πιστεύω πως μπορώ να συμβάλω  στην κατεύθυνση αυτή με τη «φωνή» μου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχω μεγαλώσει στη Θέρισσο, μα αρκετά χρόνια τώρα ζω, εργάζομαι και κινούμαι   στο κέντρο της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι κατέχω τα προβλήματα τόσο μιας γειτονιάς του Ηρακλείου όσο και του κέντρου.

Πηγαίνοντας στο πατρικό μου, μιλάω με τους γείτονές μου, που αγωνιούν για τη γειτονιά μας, καθώς τη βλέπουν παραμελημένη και ίσως ξεχασμένη. Αλλά και εγώ ο ίδιος το βλέπω αυτό στα πάρκα (που οι ίδιοι οι δημότες φροντίζουν), αλλά και στους δρόμους.

Από την άλλη, στο κέντρο «κινείται» όλη η καθημερινότητά μου, εργασία, υποχρεώσεις, διασκέδαση, επομένως βιώνω και εκεί τις καθημερινές δυσκολίες. Συζητώ με ανθρώπους του κέντρου και μοιραζόμαστε τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις ανησυχίες.

Επομένως, γνωρίζω καλά το Ηράκλειο, είμαι «κομμάτι του» και θέλω με τη δουλειά μου να προσφέρω στην αναγέννησή του.

Ερ.: Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό του κ. Κουράκη;

Απ.: Τον Γιάννη τον Κουράκη τον εκτιμώ προσωπικά βαθύτατα. Είναι ένας άνθρωπος που μου εμπνέει εμπιστοσύνη με τη δυναμικότητά του και την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά του, καθώς έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της δημιουργίας στην πόλη μας, αφού κατά τη θητεία του το Ηράκλειο άλλαξε όψη, έγινε μια ευρωπαϊκή πόλη, απέκτησε ταυτότητα. Θεωρώ πως είναι εκείνο το πρόσωπο που μπορούμε να του εμπιστευτούμε και πάλι την πόλη μας. Είναι ένας άνθρωπος που αφουγκράζεται τον δημότη και τον σέβεται.

Η πρότασή του να συμμετέχω στον συνδυασμό του για δεύτερη φορά με τιμά ιδιαίτερα και πιστεύω πως η συνεργασία μαζί του θα δώσει εξαιρετικά προσοδοφόρους καρπούς για την πόλη μας.

Ερ.: Κατά την προεκλογική περίοδο συναντήσατε πολλούς δημότες στις περιοδείες σας στα όρια του δήμου. Πώς σας αντιμετώπισαν; Τι σας ρωτούσαν;

Απ.: Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι το εύρος του δήμου Ηρακλείου είναι μεγάλο και συναντάς δημότες από πολλές και διαφορετικές περιοχές. Πρέπει να σας αποκαλύψω ότι όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες με τους οποίους έρχομαι σε επαφή εντυπωσιάζονται με την ονομασία του συνδυασμού μας που αποτελεί παράλληλα και το πρόγραμμά μας.

Στους 3 κύκλους ζωής (αστικό, περιαστικό και αγροτικό) του δήμου Ηρακλείου, οι δημότες θέλουν να μάθουν για την εφαρμογή των 7 στρατηγικών προτεραιοτήτων μας και των 5 εμβληματικών παρεμβάσεών μας που θα μεταμορφώσουν το Ηράκλειο σε ένα μεγάλο, τον πρώτο, ευρωμεσογειακό προορισμό, στο διαμάντι της Μεσογείου.

Η αποδοχή του προγράμματός μας είναι μεγάλη και οι δημότες νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση με την ονομασία-δέσμευση του συνδυασμού μας. Η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του επόμενου δημάρχου κ. Κουράκη είναι δεδομένη και νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του. Άλλωστε, όπως μου λένε, είναι ο δήμαρχος των έργων που άλλαξαν το Ηράκλειο και ανέβασαν πολύ το βιοτικό επίπεδο των δημοτών.

Οι προτεραιότητες

Ερ.: Αφού εκλεγείτε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ποια είναι η προτεραιότητά σας;

Απ.: Τα ελλείμματα και οι ανάγκες της πόλης – κέντρου, προαστίων αλλά και αγροτικών περιοχών είναι πολλές αναμφίβολα. Πιστεύω όμως ότι αυτό που προέχει είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη. Αυτήν επιθυμώ να αναδείξω, ώστε άμεσα όλοι μας να βελτιώσουμε την κάθε μέρα μας. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει σαφή σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας επιτέλους ποιοτικής καθημερινότητας.

Δεσμευόμαστε στην άμεση και καθοριστική ανταπόκριση του Δήμου στην οδοποιία, στην καθαριότητα, στη συντήρηση των δημόσιων χώρων και σχολικών μονάδων, στη λειτουργία των δημόσιων υποδομών, στην ασφαλή μετακίνηση όλων των πολιτών με όλα τα μέσα μεταφοράς, στην προσβασιμότητα των ευάλωτων πολιτών.

Ερ.: Τι έχετε να πείτε σε αυτούς που διαβάζουν τώρα αυτήν τη συνέντευξη;

Απ.: Όσοι ήδη με γνωρίζουν ξέρουν την πεποίθησή μου πως μόνο με σκληρή δουλειά, επιμονή, άμεση αντιμετώπιση των δυσκολιών και αποφασιστικότητα υπάρχει ουσιαστική δημιουργία.

Ο Δήμος μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη να βγει από το τέλμα της στασιμότητας και να εισέλθει πάλι στη διαδικασία δημιουργίας.

Έχω τη διάθεση να συμβάλω σε αυτό και γι αυτό ζητώ από τους δημότες τη στήριξή τους, ώστε μαζί να οικοδομήσουμε το Ηράκλειο που ονειρευόμαστε.

Μόνο με τη δική σου στήριξη μπορούμε μαζί να κάνουμε πράξη τις ιδέες και τα οράματά μας. Παραφράζοντας τα λόγια του μεγάλου μας Νίκου Καζαντζάκη, μαζί μπορούμε να «φτάσουμε το Ηράκλειο όπου δεν μπορεί», διότι έχουμε ιστορική ευθύνη να πράξουμε τα μέγιστα. Σε διαφορετική περίπτωση… «…Αν δεν σωθεί, εμείς θα φταίμε…». Σε καλώ, λοιπόν, να «φτάσουμε όπου δεν μπορούμε», δίνοντας πνοή ανανέωσης στο Ηράκλειο που αγαπάμε!

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει