ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΛΑΚΗ: “Η Κρήτη έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και ιδέες”

697

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και καινοτόμες ιδέες, υποστηρίζει η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη «Κρήτη, η ζωή μας» κι επικεφαλής τον Σταύρο Αρναουτάκη, Γεωργία Μηλάκη.

Η κ. Μηλάκη αναφέρεται στην απόφαση συμμετοχής της στα κοινά, στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί ως τώρα σε ολόκληρη την Περιφέρεια, καθώς και στους στόχους της για την επόμενη ημέρα.

Ερ.: Κυρία Μηλάκη, ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να συμμετέχετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα ποιος ο λόγος που κατέρχεστε με τον Σταύρο Αρναουτάκη;

Απ.: Το βέβαιο είναι ότι ήταν μια απόφαση που πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη και σε αυτή έπαιξε καταλυτικό ρόλο το πρόσωπο του Σταύρου Αρναουτάκη, ενός ανθρώπου σεμνού, με όραμα, που κατόρθωσε όλη η Κρήτη να τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα!

Ξέρετε, οι νέοι άνθρωποι βλέπουν την πολιτική με απαξίωση τα τελευταία χρόνια και πολλοί φίλοι έμειναν έκπληκτοι όταν τους ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου.

Πιστεύω πως ο θεσμός της πολιτικής σού παρέχει τη δυνατότητα να προσφέρεις ουσιαστικά στον κόσμο και ειδικά ο πολιτικός χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου χαράζονται στρατηγικές για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων του!

Επειδή ζούμε εποχές μεγάλων εξελίξεων, νιώθω υπεύθυνα την ανάγκη να συμβάλω με τον δικό μου θετικό τρόπο στις κοινωνικές, πολιτισμικές και περιβαλλοντικές αλλαγές που έπονται!

Εκτιμώ ιδιαίτερα τη συμμετοχή στα κοινά, στα μικρά και μεγάλα πολιτικά θέματα της Κρήτης και είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα, το να εκπροσωπώ ένα μέρος των κατοίκων του τόπου μας.

Οι νέοι

Ερ.: Η παράταξη «Κρήτη η ζωή μας» έχει διατηρήσει πολλούς παλαιότερους υποψήφιους, αλλά έχει και αρκετές νέες προσθήκες. Πώς μπορούν πιστεύετε να συμβάλουν οι νέοι υποψήφιοι στην επόμενη ημέρα για την Κρήτη;

Απ.: Θεωρώ πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα με διάθεση για σκληρή δουλειά και καινοτόμες ιδέες και αυτή είναι και η φιλοσοφία του Σταύρου Αρναουτάκη, που θέλει δίπλα του συνεργάτες, οι οποίοι διαθέτουν την κατάρτιση και το επιστημονικό υπόβαθρο για να ασχοληθούν με ουσιαστικό τρόπο με κάθε εξειδικευμένο ζήτημα που θα απασχολήσει το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Σίγουρα έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Σταύρο Αρναουτάκη, με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Κρητικών. Αρκετοί συνυποψήφιοί μου έχουν ήδη υπηρετήσει μία θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα από τη θέση του αντιπεριφερείαρχη αποκτώντας πολύτιμη πείρα και γνώσεις.

Η συνεργασία με πεπειραμένους συμβούλους είναι επιθυμητή προκειμένου οι νεότεροι να ενταχθούν αρμονικά στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης και να κατανοήσουν τη λειτουργία των βασικών μηχανισμών. Όταν η εμπειρία συνδυάζεται με νέες ιδέες και καινοτομίες, η επιτυχία θεωρείται δεδομένη!

Ερ.: Θα ήταν εύκολο για κάποιον να πει, ότι η υφιστάμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο, υπό την έννοια ότι δεν έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει. Ενστερνίζεστε την άποψη αυτή; Ποια είναι η δική σας;

Απ.: Η προσωπική μου άποψη είναι πως η υφιστάμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης και ο Σταύρος Αρναουτάκης έχουν υπηρετήσει ποικιλοτρόπως ολόκληρο το νησί μας, προσφέροντας στήριξη απλόχερα και διασφαλίζοντας την ποιότητα και την αξιοπρέπεια στη ζωή των Κρητικών.

Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Κρήτη η ζωή μας» είναι επιστημονικά καταρτισμένοι, με πλούσιο βιογραφικό. Τα πολλά νέα πρόσωπα αποδεικνύουν πως η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει σε εγρήγορση και συνεχίζει να ατενίζει το μέλλον με όραμα, αισιοδοξία και ισχυρή διάθεση για εξελίξεις και καινοτομίες!

Είναι πολλά αυτά που πρέπει ακόμη να πραγματοποιηθούν από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης και ευελπιστώ πως οι Κρητικοί θα μας δώσουν εκ νέου την εντολή να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών. Στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, έχουμε τη διάθεση και τη γνώση για να βρούμε λύσεις και η Κρήτη να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Έχουμε όραμα, διαθέτουμε πλάνο και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να οδηγήσουμε την Κρήτη στο επίκεντρο της Μεσογείου.

Το όραμα

Ερ.: Ποιο είναι το όραμα σας για την Περιφέρεια της επόμενης τετραετίας; Ποιοι θα είναι οι βασικοί στόχοι σας εφόσον οι πολίτες σας επιλέξουν ως Περιφερειακή Σύμβουλο;

Απ.: Με τη δική μου πορεία, γνώση και εμπειρία, θεωρώ ότι η διασφάλιση της ποιότητας ζωής αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης, περνά μέσα από τον υψηλό δείκτη υγείας αλλά και την προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Ως Περιφερειακή Σύμβουλος δύναμαι να συμβάλω στη στήριξη των δομών υγείας, την εκπαίδευση, τον τουρισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την αγροτική και αστική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα με επιστήμη, την εξωστρέφεια αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, όπου δραστηριοποιούμαι καθημερινά, θα μπορούσα να συμβάλω τα μέγιστα λόγω της επιστημονικής μου κατάρτισης και εμπειρίας. Όμως, ένα από τα πρώτα θέματα που φιλοδοξώ να φέρω στο περιφερειακό συμβούλιο είναι η εκπαίδευση που χρειάζονται τα κρητικόπουλα πάνω σε θέματα πρόληψης της υγείας και βελτίωσης του τρόπου ζωής,  διατροφής, πρόληψης καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων, για το κάπνισμα, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, τη σεξουαλική και ψυχική υγεία, την κυκλοφοριακή αγωγή και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης είναι επιτακτική η ανάγκη για προγράμματα ουσιαστικού επαγγελματικού προσανατολισμού στις μεγαλύτερες βαθμίδες εκπαίδευσης των νέων Κρητικών.

Επιπρόσθετα, οραματίζομαι να σμίξω την ιατρική –και όχι μόνο- επιστήμη με τα βασικά όπλα του τόπου μας, όπως είναι ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, το φυσικό περιβάλλον και ο ορυκτός πλούτος. Μέσω της διασύνδεσης των πανεπιστημίων με τις κρητικές επιχειρήσεις, μπορούμε να βοηθήσουμε τα κρητικά προϊόντα να διεκδικήσουν τις υψηλότερες θέσεις ποιότητας και αξιολόγησης, σε διεθνές επίπεδο. Μπορούμε να δώσουμε στον κρητικό παραγωγό την αγοραστική δύναμη που του αξίζει!

Από την άλλη, ο συνδυασμός της ιατρικής επιστήμης με τον τουρισμό, κερδίζει έδαφος καθημερινά, σε παγκόσμιο επίπεδο και θεωρώ ατόπημα το γεγονός πως η Κρήτη μας, διεθνώς ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, βραδυπορεί την εξέλιξη της στο χώρο αυτό!

Η ιατρική έχει επίσης σημαντική θέση και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Διαθέτουμε αστείρευτη τεχνογνωσία σε θέματα περιβάλλοντος και ιδέες που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να διατηρήσουμε αποτελεσματικότερα τον φυσικό μας πλούτο, την πολυποίκιλη πανίδα και χλωρίδα της Κρήτης καθώς και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως μέσω της παρακολούθησης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος θα συμβάλουμε αποτελεσματικά στην πρόληψη της υγείας των κατοίκων του νησιού μας!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει