ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Κινητοποιήσεις για μη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης

4.870

Σε κινητοποιήσεις κατά συγκεκριμένων ξενοδοχειακών μονάδων του ν. Ηρακλείου, που αποδεδειγμένα καταστρατηγούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας, προχώρησε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου. Ζητά την κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και προειδοποιεί με συνέχιση του αγώνα.

Το Σωματείο επισημαίνει: “Μετά από συνεχείς ενημερώσεις και προειδοποιήσεις στη Διεύθυνση και στα λογιστήρια των ξενοδοχείων για την τήρηση και εφαρμογή για τους όρους αμοιβής και εργασίας που προβλέπονται μέσα από συμβάσεις εργασίας, οι συμφωνίες καλά κρατούν, με όρους υποδεέστερους των από τον νόμο προβλεπόμενων.

Η εντατικοποίηση και οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας στο αποκορύφωμά τους. Εργασία χωρίς ρεπό και απλήρωτά, υπερεργασία και υπερωρία απλήρωτη, αργίες δουλεμένες χωρίς προσαύξηση  του 75%.

“Φτιάχνουν” τον μισθό στα μέτρα τους  και καθυστερούν να τον καταβάλουν.

Είναι η αρχή από μια σειρά κινητοποιήσεων που το επόμενο διάστημα θα γίνουν πιο έντονες.

Σεβόμενοι τους επισκέπτες πελάτες, που έρχονται να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας, τους ενημερώνουμε για τους λόγους που κάνουμε τις διαμαρτυρίες και σε καμία περίπτωση για να τους ταλαιπωρήσουμε.

Η ευθύνη για τις εξελίξεις εναπόκειται στη βούληση και την τακτική των ξενοδόχων.

Καλούμε για πολλοστή φορά το Υπουργείο Εργασίας μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών να εντατικοποιήσει τους ελέγχους για να σταματήσει η εκμετάλλευση και η ασυδοσία από ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων που ευτυχώς δεν είναι όλοι στην ίδια κατεύθυνση” καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει