Το “διαζύγιο” φέρνει προβλήματα στο Βενιζέλειο

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 

1.780

Επείγοντα Βενιζελείου

Η  πολυαναμενόμενη άρση της διασύνδεσης μεταξύ Βενιζελείου και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου οδηγεί τελικά όχι στην αναβάθμιση αλλά τη συρρίκνωση του Βενιζελείου τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και κλινών.

Αυτό αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου που ζητά λύση εδώ και τώρα. Σε υπόμνημά τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τονίζουν:

“Παρά την ευφορία που προκάλεσε αρχικά η δημοσίευση του ΦΕΚ της άρσης της διοικητικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο μεγάλων νοσοκομείων του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ- ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, στη συνέχεια αποκαλύφθηκε το μέγεθος της προχειρότητας με την οποία πραγματοποιήθηκε το όλο εγχείρημα.

Αντί λοιπόν με την άρση της διασύνδεσης το «Βενιζέλειο» να επανέλθει στην «κανονικότητα»  με τον οργανισμό του 2010 που προέβλεπε την ανάπτυξη 500 κλινών, την Τεχνική Υπηρεσία ως Διεύθυνση κ.ά., ξαφνικά ορίζεται ως «οργανισμός» ο αναχρονιστικός και μνημονιακός  του 2012 που οδηγεί το Νοσοκομείο σε  υποβάθμιση και συρρίκνωση.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός περιλαμβάνει τη δραστική μείωση κλινών και οργανικών θέσεων, υποβαθμίζει την Τεχνική Υπηρεσία ορίζοντάς την ως Υποδιεύθυνση και γενικά υποβαθμίζει το ρόλο του Νοσοκομείου”.

Τι ζητούν

Το Σωματείο ζητά:

Την επαναφορά του Νοσοκομείου στην «κανονικότητα» με έναν οργανισμό σύγχρονο που να οδηγεί στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη και όχι  στη συρρίκνωση και την απαξίωση.

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, δίνοντας έμφαση  στην πρόβλεψη και των αναγκών που θα προκύψουν από την αποπεράτωση της καινούριας πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Γιατί τα «μπαλώματα» με προσλήψεις προσωπικού με ελαστικές σχέσης εργασίας είναι προσωρινά και δεν λύνουν μόνιμα το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του Νοσοκομείου.

Να υπάρξει άμεση παρέμβαση έστω και τώρα για τη μετεγκατάσταση των Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών σε χώρο που να πληρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, καθώς μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το οίκημα όπου στεγαζόταν, βρίσκονται διασκορπισμένοι σε χώρους που δεν πληρούν κανένα από τα παραπάνω κριτήρια και εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου. Μέχρι τώρα χάρη στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία του προσωπικού δεν φάνηκε προς τα έξω το μέγεθος του προβλήματος”.

Το υπόμνημα καταλήγει:

“Στο τέλος αφήνουμε ένα θέμα που έπρεπε εδώ και χρόνια και μετά από τόσες υποσχέσεις να έχει επιλυθεί. Αυτό δεν είναι άλλο από την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων που προέκυψαν από τις περικοπές που έγιναν σε δεδουλευμένες υπερωρίες και εξαιρέσιμα του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού και αναλύονται ως εξής:

Έτος 2012  οφειλόμενα 126.827.26 €

Έτος 2013 οφειλόμενα 174.323,98€

Το οικονομικό κόστος είναι πολύ μικρό και έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί μια και αφορούν χρωστούμενα χρήματα δεδουλευμένων και γιατί αντίστοιχη οφειλή των ιδίων ετών προς του ιατρούς έχει τακτοποιηθεί με νομοθετική ρύθμιση στο σύντομο παρελθόν από εσάς τον ίδιο”.

Σας καλούμε λοιπόν και σας προτρέπουμε να δώσετε άμεσα λύσεις στα προβλήματά μας και να δώσετε τέλος στις αδικίες που υφίσταται το «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» και το προσωπικό του”.

Ο Παύλος Πολάκης
Ο κ. Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης στο Βενιζέλειο

Ο αναπ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη στο Ηράκλειο και θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων και το Βενιζέλειο, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το μείζον θέμα της μείωσης προσωπικού και κλινών.

Ο ίδιος θα επισκεφθεί τον νέο ξενώνα φιλοξενίας συνοδών ασθενών του νοσοκομείου αλλά και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού όπου παρελήφθησαν και λειτουργούν 12 υπερσύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης.

Ο Π. Πολάκης θα επισκεφθεί και τον χώρο όπου γίνονται τα έργα της επέκτασης του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί πάντως ότι, όπως είπε στην “Π” ο Γ. Μοσχοβάκης, αναπλ. διοικητής του Βενιζελείου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, το Υπουργείο Υγείας προχωρεί σε νέα νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την ενίσχυση των οργανισμών όλων των νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και του Βενιζελείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει