78 χρόνια μετά τη Μάχη που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

251

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης οργανώνει η Περιφερεια Κρήτης στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο Ηρακλείο σήμερα  Τρίτη  21 Μαΐου 2019   στις 8 το πρωί στο  Μνημείο της Μάχης της Κρήτης,θα γίνει η επίσημη έπαρση των Σημαιών των τεσσάρων κρατών: Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας.

Στις 11 θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει, η φιλόλογος και διευθύντρια του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, κα Μαρία. Πατραμάνη Μαρία.

Θα ακολουθήσει στις  11:45 τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης ,με Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων,τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των τεσσάρων κρατών.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 7:30 το απόγευμα με επίσημη υποστολή των Σημαιών στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης.

 

Μήνυμα Αρναουτάκη

ο Σταύρος Αρναουτάκης
Ο κ. Αρναουτάκης

Στα διαχρονικά μηνύματα της Μάχης της Κρήτης για ελευθερία, δημοκρατία, αλληλεγγύη, αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν για την Πατρίδα, αναφέρεται στο μήνυμα του για την 78η ιστορική επέτειο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.  Συγκεκριμένα στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Είναι διαχρονικά τα μηνύματα της ιστορικής επετείου για τα ιδανικά της ελευθερίας της αλληλεγγύης , της συμπόρευσης όλων μας ώστε οι Έλληνες να προχωρήσουμε ενωμένοι για πρόοδο, το κοινό καλό, για την χώρα και τους πολίτες.

Η Μάχη της Κρήτης, με την πρωτόγνωρη παλλαϊκή αντίσταση, συγκαταλέγεται από τους ιστορικούς στα σημαντικότερα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με εκδηλώσεις στο νησί, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο αγώνας, το πείσμα των Κρητικών για την ελευθερία και την δημοκρατία καθόρισαν τις τύχες του πολέμου, αφού, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των εισβολέων: η μάχη είχε μεγάλη διάρκεια και τα επίλεκτα γερμανικά στρατεύματα υπέστησαν σκληρή δοκιμασία και σημαντικές απώλειες, από τις συμμαχικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν και με κάθε τρόπο ανέτρεψαν τα επιχειρησιακά σχέδια του Χίτλερ. Αποτίνουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα. Τους είμαστε ευγνώμονες όπως και σε όλους όσους διαχρονικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την δημοκρατία για αρχές-αξίες και ιδανικά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει