ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Στοίχημα για την Κρήτη η νέα περίοδος

93

«Η νέα ατζέντα για την αυτοδιοίκηση με την εισαγωγή των ευρωπαϊκών πρακτικών και όλων των σύγχρονων θεμάτων αποτελεί στοίχημα για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια Κρήτης» – είπε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Στ.Αρναουτάκη, Γιώργος Αλεξάκης, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής του εκδήλωσης, το βράδυ της Πέμπτης, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Με βάση την εμπειρία από την επαφή με άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων, ο Γ.Αλεξάκης αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια που η Κρήτη πρέπει να συνεχίσει να επιδιώκει στο διεθνοποιημένο περιβάλλον, υιοθετώντας τα θέματα του “αύριο”: Κλιματική αλλαγή, Κυκλική Οικονομία, Γαλάζια Οικονομία, Ενεργειακή Επάρκεια, ΒΟΑΚ, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Πρωτογενής Τομέας, Τουρισμός, 4η Βιομηχανική Επανάσταση, Βιώσιμη Ανάπτυξη. “Υιοθετούμε την ευρωπαϊκή ατζέντα, μεταφέροντας τις ευρωπαϊκές στρατηγικές στην τοπική κοινωνία και τον πολίτη” – τόνισε χαρακτηριστικά.

Τον Γιώργο Αλεξάκη προλόγισε ο περιφερειάρχης κι επικεφαλής του συνδυασμού “Κρήτη η Ζωή μας”, Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας με θερμά λόγια για τον επί σειρά ετών συνεργάτη του.

«Μακάρι, να έχουν τέτοια στελέχη και οι Κυβερνήσεις και οι Περιφέρειες, είναι τιμή για εμένα να συνεργαζόμαστε και να συμμετέχει ο Γιώργος Αλεξάκης στο συνδυασμό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση.

Μάλιστα ο εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε τον Γιώργο Αλεξάκη ως «επιτυχημένο Υπουργό Εξωτερικών της περιφέρειας Κρήτης» καθώς στην παρούσα θητεία όπως είναι γνωστό ο κ. Αλεξάκης διατέλεσε Αντιπεριφερειάρχης και Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Με τους επιχειρηματίες Αντώνη Καράτζη και Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Με τους επιχειρηματίες Αντώνη Καράτζη και Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Το λόγο, προλογίζοντας τον Γ.Αλεξάκη, πήρε στη συνέχεια ο γνωστός επιχειρηματίας, Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος τόνισε: «θα ψηφίσω το Γιώργο Αλεξάκη γιατί περιμένω πολλά από εκείνον, είναι ένας φίλος για τον καθένα μας, πρόθυμος να βοηθήσει με θέληση, να προσφέρει στα κοινά με ανιδιοτέλεια». Επίσης ο κ. Λεμπιδάκης εξήρε την πλούσια εμπειρία και γνώση του Γιώργου Αλεξάκη που αποτελεί όπως είπε, μεγάλη βοήθεια για την περιφέρεια. «Η Κρήτη χρειάζεται όραμα και πλάνο δεκαετίας, για να γίνει θελκτικός προορισμός στη Μεσόγειο, και με τον Γιώργο Αλεξάκη μπορούμε να το καταφέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την κεντρική ομιλία του Γιώργου Αλεξάκη.
Από την κεντρική ομιλία του Γιώργου Αλεξάκη.

Κατά την παρουσίασή του, ο Γ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στον αριθμό-ρεκόρ των 31 ευρωπαϊκών, ανταγωνιστικών προγραμμάτων  που υλοποιούνται στην Κρήτη και υπογράμμισε το διαρκή αγώνα για εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων αλλά και πολύτιμης γνώσης, με στόχο τελικά “να επιτευχθεί η Κοινωνική και πολιτική συνοχή, να εξοικονομηθούν πόροι, να προσελκύουμε νέες επενδύσεις και να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και τελικά να πετύχουμε το μεγάλο στοίχημα της επανασύστασης της μεσαίας οικονομικής τάξης, στην Κρήτη”.

Αναφέρθηκε, τέλος, στην καινοτομία της Περιφέρειας Κρήτης, την ίδρυση του Γραφείου στις Βρυξέλλες, το οποίο όπως σημείωσε “αποτελεί βάση και αφετηρία εξωστρέφειας για ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, Δήμους, φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει