ΘΥΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ: Στο Καλαμάκι κλαίνε και στα Μάταλα… ξαναστήνουν

527

«Φωτιές» άναψε στην παραλιακή ζώνη στο Καλαμάκι, η χθεσινή αυτοψία του λιμεναρχείου που προχώρησε σε μια καταγραφή των αυθαίρετων κτισμάτων που έχουν κατασκευαστεί κατά μήκος της ζώνης του αιγιαλού.
Οι έλεγχοι έγιναν μετά την έκδοση πρωτόκολλων διοικητικής αποβολής, από την Κτηματική Υπηρεσία και  ανοίγουν το δρόμο τόσο για κατεδαφίσεις όσο και για επιβολή προστίμων, που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κατοίκους της περιοχής.

Η καταγραφή των λιμενικών προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων που εξαγριώθηκαν και μόνο στο άκουσμα της χρέωσης προστίμων. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι είναι αδιανόητο να ανταποκριθούν οικονομικά στη χρέωση των προστίμων που αναμένονται και εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν έντονα ώστε να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο την όλη διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό προσανατολίζονται να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό να διεκδικήσουν τον επανακαθορισμό του αιγιαλού, ώστε να εξαιρεθούν οι ιδιοκτησίες τους από την αιγιαλίτιδα ζώνη στην οποία με βάση το σημερινή ΦΕΚ εμφανίζονται ως αυθαιρετούχοι. Αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι η καταπάτηση της αιγιαλίτιδας ζώνης αφορά ένα μεγάλο αριθμό όχι μόνο επιχειρηματιών αλλά και ιδιοκτητών κτισμάτων τα οποία σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια είναι αυθαίρετα.

Όπως δηλώνει στην «Π» ο δήμαρχος κ. Γ.Αρμουτάκης, πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο η επιβολή του προστίμου του λιμεναρχείου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τα δύσκολα θα έρθουν στην πραγματικότητα όταν αρχίσει η διαδικασία της κτηματογράφησης, όπου όλες αυτές οι ιδιοκτησίες θα πρέπει να δηλωθούν…

Οργή και αγανάκτηση για τις αυθαίρετες κατασκευές στα Μάταλα

Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει τα όσα καταγράφονται στην παραλία των Ματάλων όπου μετά από καταγγελίες περίοικων κινητοποιήθηκαν οι διαδικασίες  για την κατεδάφιση παράνομων παραπηγμάτων.

Ειδικότερα οι καταγγελίες που έφτασαν στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, είχαν σαν αποτέλεσμα την έκδοση πρωτόκολλων κατεδάφισης, η εκτέλεση των οποίων επισπεύστηκε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τη βοήθεια τεχνικών συνεργείων του Δήμου Φαιστού.

Δεν πρόλαβαν τα συνεργεία να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση και με τα ίδια υλικά που είχαν συγκεντρωθεί άρχισε από την αρχή η κατασκευή των παραπηγμάτων, προκαλώντας ευθέως το κοινό αίσθημα.

Το όλο θέμα προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα που έχει δώσει ήδη διαταγή προκειμένου να γίνει εκ νέου η αποξήλωση των αυθαιρεσιών και να μπει τέλος στην προκλητική αυτή καταπάτηση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει