Η Τροχαία σταμάτησε την μαθητική εκδρομή

319

Έβαλαν άνετα ρούχα, ειδικά για εξορμήσεις, εξοπλίστηκαν με πολλή όρεξη, νερό και κάτι για να τσιμπήσουν στο δρόμο αλλά… μάταια. Η προγραμματισμένη για χθες εκδρομή όλων των τάξεων του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα δεν έγινε ποτέ.

Ο λόγος ήταν πως σε έλεγχο της τροχαίας στα λεωφορεία του ταξιδιωτικού γραφείου που είχε αναλάβει την εκδρομή διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν τεχνικές ελλείψεις και η μετακίνηση των 340 μαθητών και των εκπαιδευτικών τους κρίθηκε ότι δε θα είναι ασφαλής.

Η απογοήτευση των παιδιών και των καθηγητών ήταν παραπάνω από εμφανής. Όλοι βρίσκονταν το πρωί στις θέσεις τους και κατάλαβαν τι είχε συμβεί όταν είδαν πως τα λεωφορεία καθυστερούσαν και η διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε για το πρόβλημα που είχε προκύψει.

Τελικά, οι καθηγητές αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά στο σχολείο μέχρι τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι γονείς και να παραλάβουν τους μαθητές. Το ευτύχημα είναι ότι τα χρήματα που  είχαν δώσει τα παιδιά δεν είχαν καταλήξει ακόμα στο γραφείο, αλλά βρίσκονταν στο σχολείο. Σήμερα, θα επιστραφούν σε όλους τους μαθητές. Αυτό, βέβαια, δε “χρυσώνει το χάπι”, αφού σύμφωνα με ενημέρωση της “Π”, επειδή το σχολικό έτος είναι μία “ανάσα” πριν τη λήξη του, το σχολείο δεν προλαβαίνει να οργανώσει άλλη εκδρομή.

Όσον αφορά στην αντίδραση του σχολείου απέναντι στο γραφείο, είναι κάτι που θα αποφασιστεί σήμερα αφού χθες η μέρα των καθηγητών και των γονέων ήταν “γεμάτη”•

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει