Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ήπιες μεταβολές με υψηλό τζίρο…

84

Μικρή άνοδο σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, παρά τα μικτά πρόσημα σε τράπεζες και blue chips. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 726,51 μονάδες, με το τζίρο στα 66,89 εκατ. ευρώ και τον όγκο των συναλλαγών στα 32 εκατ. τεμάχια.

Την προσδοκία ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, κατά την προσέλευση του στη συνεδρίαση του Eurogroup, το μεσημέρι της Πέμπτης. Ερωτηθείς για το ζήτημα των ελληνικών παροχών, ο Σεντένο έδειξε πως δεν θέλει να σηκώσει το ζήτημα εν όψει την Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

«Η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα του Εurogroup. Αν το θέμα προκύψει θα το συζητήσουμε. H Ελλάδα παρουσιάζει ανάπτυξη και πετυχαίνει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος. Περιμένουμε να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της», ανέφερε.

Το περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας που επικρατεί στις αγορές δεν άφησε ανεπηρέαστη την αγορά των ελληνικών ομολόγων, διαπιστώνουν οι αναλυτές της Τράπεζας Πειραιώς, στην τελευταία έκθεσή τους για τον μήνα Απρίλιο. Όπως μάλιστα επισημαίνουν, τα ελληνικά ομόλογα βρέθηκαν στη δίνη της αβεβαιότητας που έχει επισκιάσει την παγκόσμια οικονομία.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,07 δισ. ευρώ  επέβαλε η Κομισιόν σε πέντε διεθνείς τράπεζες που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό έδαφος, για την προσπάθεια τους να χειραγωγήσουν την αγορά συναλλάγματος σε 11 νομίσματα.

Ανοδικά συνέχισαν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, ενώ υποχωρούν οι φόβοι για τον εμπορικό πόλεμο, μετά και την είδηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να καθυστερήσουν την επιβολή δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων έως και έξι μήνες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει