Τα βοσκοτόπια, οι τρελές σφαίρες και η συμφωνία για «εκεχειρία»

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΗΡΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 

335

Μία διαμάχη για μερικά στρέμματα βοσκότοπου μεταξύ δύο κτηνοτροφικών οικογενειών, για την επίλυση της οποίας υποστηρίζεται ότι είχαν μεσολαβήσει τρίτα πρόσωπα με τη δέσμευση να υπάρξει «εκεχειρία» ώστε να πέσουν οι τόνοι,  φέρεται να οδήγησε στο αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή του Τσούτσουρα με τραυματία έναν 44χρονο.

Τα πράγματα ωστόσο θα μπορούσαν να αποβούν πολύ χειρότερα, αφού, με βάση τα όσα περιγράφονται, στην περιοχή έπεσε καταιγισμός πυροβολισμών. Οι ισχυρισμοί που προβάλλονται παραπέμπουν σε φαρ-ουέστ.

Με βάση τα όσα έχουν κατατεθεί, το ένοπλο περιστατικό αφορούσε πατέρα και γιο από τη μία οικογένεια, τρία αδέρφια από την άλλη οικογένεια. Ο 44χρονος τραυματίας είναι ένας από τα τρία αδέρφια.

Παραδόθηκαν πατέρας και γιος

Οι Αρχές αναζητούσαν ως δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του 44χρονου και των αδερφών του έναν 64χρονο και τον 33χρονο γιο του, μέλη γνωστής οικογένειας της ευρύτερης περιοχής.

Και οι δύο εμφανίστηκαν χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους Γιώργο Κοκοσάλη, προκειμένου να απολογηθούν στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Ασφάλεια Ηρακλείου. Μάλιστα τη Δευτέρα, ως ένδειξη καλής θέλησης, υπήρξε επικοινωνία ώστε να υποδείξουν το σημείο όπου ο πατέρας είχε κρύψει το πιστόλι. Σε ένα σημείο κάτω από ταμπέλα στο δρόμο προς Τσούτσουρα.

Μετά την προανακριτική τους απολογία και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού έχει παρέλθει το αυτόφωρο και πλέον όταν θα διαβιβαστεί η δικογραφία στη Δικαιοσύνη θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής.  Με βάση τα όσα έχει καταθέσει η πλευρά των δύο αδερφών, δέχθηκαν πυρά από πατέρα και γιο ενώ εκτελούσαν εργασίες αντικατάστασης του πλέγματος στον βοσκότοπό τους και συγκεκριμένα στην περιοχή «Λάκκος Καρτερού και Αρμί Κρασανού».

Υποστηρίζεται ότι πατέρας και γιος άνοιξαν πυρ εναντίον τους με πυροβόλα όπλα-και τουλάχιστον ένα πολεμικό-με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 44χρονος στο αριστερό μετατάρσιο. Αρχικώς μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του βλήματος.

«Μας κύκλωσαν και άρχισαν να πυροβολούν»

Εντελώς διαφορετική είναι η εκδοχή που προβάλλουν πατέρας και γιος.

Υποστηρίζεται ότι ενώ βρίσκονταν στη δική τους μάντρα κυκλώθηκαν από 7-8 άτομα, στο ύψος της περίφραξης, τα οποία άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος τους. Πιο συγκεκριμένα ο 64χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι άρμεγαν στη μάντρα με τον μικρότερο γιο του-και όχι εκείνον που κατονομάζεται-όταν άκουσαν τον σκύλο να γαυγίζει έντονα. Αρχικά θεώρησε ότι είχε εισβάλει στην μάντρα κάποιο αδέσποτο ή κάποιο αρπακτικό και πήρε το πιστόλι.

Τότε ισχυρίζεται ότι είδε τα αδέρφια και άλλους να ξηλώνουν το πλέγμα της περίφραξης. Οργισμένος φώναξε: «Αυτός είναι μπρε ο λόγος σας;» και τότε δέχθηκε καταιγισμό πυροβολισμών. Πυροβόλησε και εκείνος στον αέρα για εκφοβισμό ενώ έτρεξε να κρυφτεί πίσω από ένα χαράκι.

Οι πυροβολισμοί κινητοποίησαν και τον μικρό του γιο, ο οποίος άρμεγε μέσα. Βλέποντας την επικινδυνότητα της κατάστασης, τον προέτρεψε να φύγουν με το αυτοκίνητο. Ο πατέρας ισχυρίζεται ότι στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το χαράκι, πυροβόλησε από το πλάι προς την κατεύθυνση που ακούγονταν οι πυροβολισμοί.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι με μικρού διαμετρήματος πιστόλι θα μπορούσε να πλήξει κάποιον σε απόσταση περίπου 140 μέτρων.

Ο συνήγορος του 64χρονου Γιώργος Κοκοσάλης υποστηρίζει ότι οι δικοί του εντολείς ήταν εκείνοι που δέχθηκαν στην μάντρα τους «αναίτια, αψυχολόγητα και άνανδρα ένοπλη επίθεση από τα τρία αδέρφια και φιλικά τους πρόσωπα». Ανέφερε ακόμα ότι εκείνοι παραβίασαν την «εκεχειρία» που είχε συμφωνηθεί με τη μεσολάβηση τρίτων, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το 90% των συγγενών του πατέρα είχαν φύγει από την περιοχή για τ’ Ανώγεια, για τη θερινή βοσκή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει