Στη φυλακή ξανά ο «κακός δάσκαλος» που ασελγούσε σε ανήλικους μαθητές

152

Στη φυλακή επιστρέφει ο 60χρονος δάσκαλος από την Ιεράπετρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για ασελγείς πράξεις σε μικρούς μαθητές στους οποίους παρέδιδε ιδιαίτερα. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών κατά συγχώνευση.

Η καταδικαστική απόφαση αφορά τέσσερις περιπτώσεις παιδιών, δύο αδελφάκια (δίδυμα) για τα οποία καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα και για δύο ακόμα περιπτώσεις παιδιών για τα οποία ωστόσο η κατηγορία μετατράπηκε σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς των διδύμων πήραν την απόφαση  να τοποθετήσουν κρυφά κάμερα στο δωμάτιο όπου τους παρέδιδε τα ιδιαίτερα μαθήματα όταν αντιλήφθηκαν ότι είχε αλλάξει δραματικά η συμπεριφορά των παιδιών.

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, μετά από δική του επιμονή έπεισε τους γονείς να κάνει στα παιδιά ιδιαίτερα μαθήματα για να τα ενισχύσει μαθησιακά. Η αλλαγή συμπεριφοράς των δύο παιδιών έβαλαν σε υποψίες τους γονείς. Όπως είχε αναφερθεί τότε, ο δάσκαλος κάθε φορά που έκανε μάθημα, έκλεινε τα παντζούρια του παραθύρου και φρόντιζε να αποσυνδέει το καλώδιο του υπολογιστή από την πρίζα.

Αρχικώς το αγόρι ήταν εκείνο που άρχισε να αντιδρά πολύ άσχημα στο άκουσμα και μόνο του δασκάλου. Το παιδί ήταν απόλυτα αρνητικό ενώ έφθασε στο σημείο να γράψει στο βιβλίο του ότι «ο δάσκαλος είναι κακός». Αντιδραστική ήταν και η συμπεριφορά της αδελφής του, η οποία άρχισε να κλείνεται στον εαυτό της και να κλαίει. Με την κατάλληλη προσέγγιση το παιδί αποκάλυψε πράγματα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει