Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές δασκάλων

291

Μία πρόβα τζενεράλε για τις επικείμενες εκλογές ήταν για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς του Ηρακλείου η χθεσινή προσέλευση στις κάλπες.

Οι αρχαιρεσίες για τις διοικήσεις στους διδασκαλικούς συλλόγους “Δ. Θεοτοκόπουλος”, “Ν. Καζαντζάκης” και “Φαιστός” είχαν ευρεία συμμετοχή από τους εκπαιδευτικούς που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα, δεν είχαμε εκπλήξεις στην κατάταξη των παρατάξεων.

“Δ. Θεοτοκόπουλος”

Δεν πίστευαν ούτε οι ίδιοι τη συμμετοχή στις κάλπες, αφού στις εκλογές του “Δ. Θεοτοκόπουλος” ψήφισαν 2128 εκπαιδευτικοί, αριθμός ρεκόρ για τη διαδικασία!

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, με πρώτο σε σταυρούς τον πρόεδρο του συλλόγου, κ.  Γιώργο Μακράκη.

Ανακατατάξεις είχαμε στις επόμενες θέσεις, δεύτερη αναδείχτηκε η παράταξη Εκπαιδευτικοί- ΕΡΑ, τρίτη η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) και ακολουθούν οι  ΔΗΣΥ, Αγωνιστική Παρέμβαση,  ΑΔΗΚ και Εκπαιδευτικός Όμιλος.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ανέβηκε η ΕΡΑ, από τρίτη σε  δεύτερη δύναμη, το ΠΑΜΕ από τέταρτη παράταξη αναδείχθηκε τρίτη ενώ η  ΔΗΣΥ από τρίτη έπεσε στην τέταρτη θέση. Ο σύλλογος εκλέγει 21 αντιπρόσωπους για το συνέδριο της ΔΟΕ στις 22 με 26 Ιουνίου.

Μέχρι αργά το βράδυ, οι έδρες είχαν ως εξής, 11 για την Ενωτική Κίνηση, τρεις για την ΕΡΑ, τρεις για το ΠΑΜΕ και από δύο για τις ΔΗΣΥ και Παρέμβαση.

“Ν. Καζαντζάκης”

Με ευρεία συμμετοχή των μελών του, έγιναν χθες οι εκλογές στο “Ν. Καζαντζάκης”, ψήφισαν 316 εκπαιδευτικοί ενώ άλλες χρονιές ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 250 με 260.

Στο Δ.Σ. εκλέγονται οι Μανώλης Μπελαδάκης με 171 ψήφους, Χρήστος Ντρουπογιάννης με 120,  Νικόλαος Σηφάκης με 112 ,  Στυλιανός Δαβάκης με 73, Γιάννης Στιβακτάκης με 61, Σακελλαρίου Αικατερίνη με 58.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέγονται οι Σκουλά Ειρήνη με 55, Παπουτσάκη Άννα με 46, Φαρσάρη Στέλλα και Αποστολάκης Σπύρος με 43 ψήφους.

Στην ελεγκτική επιτροπή εκλέγονται οι Αρβανιτάκης Μιχάλης με 116 ψήφους, Διαμαντούλη Έφη με 102, Φωτεινή Καλησπεράκη με 100 και αναπληρωματικό   μέλος η Μαρινάκη Μαρία με  65 ψήφους. Εκλέγονται τρεις αντιπρόσωποι, οι  Κοκοβάκης Εμμανουήλ με 181 ψήφους, Μπελαδάκης Μανώλης με   142, Κτιστάκη Φεβρωνία με 111 και αναπληρωματικοί οι Ντρουμπογιάννης Χρήστος με 79 , Σηφάκης Νίκος με 68 και Σακελλαρίου Αικατερίνη με 40 ψήφους.

“Φαιστός”

Το απόλυτο επτά στα επτά πέτυχε η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο στον σύλλογο της Μεσσαράς “Η Φαιστός”. Συνεχίζεται έτσι μία παράδοση για την περιοχή αφού από το 2003 μέχρι και σήμερα τα “ηνία” του συλλόγου έχει ο κ. Γρηγόρης Γιαμαλάκης.

Η παράταξη κατέλαβε το σύνολο των εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ακόμα, πέτυχε τρία στα τρία στην Ελεγκτική Επιτροπή αλλά και δύο στα δύο στους αντιπροσώπους για τη ΔΟΕ. Δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποια έδρα η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Συνολικά ψήφισαν 235 άτομα, καταγράφηκαν 228 έγκυρα ψηφοδέλτια, τρία άκυρα και τέσσερα λευκά. Η Ενωτική Κίνηση έλαβε 203 ψήφους και η Αγωνιστική Συσπείρωση 25.

Για το Δ.Σ. εκλέγονται οι κ.κ. Γρ. Γιαμαλάκης, Μιχ. Καψαλάκης, Γ. Δραϊνάκης, Τιτ. Ζερβάκης, Μαρ. Μαυρουδή, Φρ. Γιαννακάκης και Γ. Καπελάκης.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι κ.κ. Α. Μαθιουδάκης, Β. Γκίκα και Μ. Λενακάκη. Αντιπρόσωποι στη ΔΟΕ θα είναι οι κ.κ. Γρ. Γιαμαλάκης και Γ. Δραϊνάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει