Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου παρουσιάζουν μεγάλους Βρετανούς συγγραφείς και ποιητές

90

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου, έχουν και φέτος το ραντεβού τους με το θέατρο και τους μεγάλους Βρετανούς θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές .

Οι μαθητές ετοίμασαν μία θεατρική παράσταση όπου παρουσιάζουν το έργο «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» (“TheCantervilleGhost”) του Όσκαρ Γουάιλντ, στην Αγγλική γλώσσα.

Η όλη προσπάθεια συντονίζεται από την κα Αικατερίνη Καρύδη, καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας, και συνεργάζονται η κα Κοντουδάκη Ελένη, Φιλόλογος, και η κα Ευαγγελία Λαγουδάκη, χημικός.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Ξένων Γλωσσών, σήμερα Πέμπτη  16 Μαΐου στις 7 το απόγευμα,   στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, με τίτλο “TheCantervilleGhostand… ATouchofShakespeare”.

Η όλη προσπάθεια στοχεύει στο να προσεγγίσουν οι μαθητές δύο σημαντικά κλασικά κείμενα με διαδραστικό τρόπο (μέσω της θεατρικής παράστασης), να χρησιμοποιήσουν την αγγλική γλώσσα εκτός βιβλίου και, φυσικά, να αναδείξουν τα ξεχωριστά ταλέντα τους.

Η ζωντάνια και η φρεσκάδα, με την οποία οι μαθητές προσέγγισαν τα κείμενα, αλλά και η συνέπεια και η εργατικότητα που έδειξαν στην προετοιμασία της παράστασης αναδεικνύουν την δίψα τους για παρόμοιες ευκαιρίες, οι οποίες τους δίνουν τη δυνατότητα να εκτεθούν σε κάτι διαφορετικό από την απλή μελέτη ενός σχολικού βιβλίου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει