ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ : “Η ενδοχώρα παράγει υπεραξία για τους πολίτες”

ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗ “ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ “Π”

52

«Το πάντρεμα του αστικού ιστού με τις γειτονιές και την ενδοχώρα αποτελεί ζωτική ανάγκη, αφού παράγει υπεραξία για όλους τους πολίτες» σημειώνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Πολιτών», Νίκος Μπουνάκης.

Σε συνέντευξή του στην «Π» ο Νίκος Μπουνάκης υποστηρίζει ότι η θητεία του Βασίλη Λαμπρινού έχει να επιδείξει ένα πολύ μεγάλο έργο ουσίας και όχι έργο – βιτρίνα στη λογική προηγούμενων δημοτικών Αρχών.

Όπως αναφέρει, οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση, άρα μπορούν να κρίνουν ποιος πραγματικά έχει προσφέρει στον Δήμο και με ποια επιλογή τους θα επιστρέψουν σε ένα ζοφερό παρελθόν.

Ερ.: Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας θεωρήθηκε ως μία ηχηρή μεταγραφή για τη Δύναμη Πολιτών και τον Βασίλη Λαμπρινό.

Απ.: Δεν πρόκειται για μεταγραφή. Ζωτικός μου χώρος είναι ο συνδυασμός «Δύναμη Πολιτών». Κι αυτό γιατί ενσαρκώνει τη συμπαράταξη ευρύτερων δημοκρατικών και δημιουργικών δυνάμεων του Ηρακλείου. Και το σημαντικότερο διότι ο κύριος Βασίλης Λαμπρινός συνιστά ξεχωριστή προσωπικότητα της πόλης μας, με εγνωσμένο κύρος.

Ερ.: Πιστεύετε ότι στις συγκεκριμένες εκλογές η αναγνωρισιμότητα αποτελεί στοιχείο επιτυχίας;

Απ.: Το καίριο ζήτημα δεν είναι πόσο γνωστός είσαι, αλλά αν είσαι αποδεκτός για τις ιδέες, τις προτάσεις και τις θέσεις σου ως προς την ανάπτυξη και ευημερία του Ηρακλείου. Οι δημότες ξεχωρίζουν την αναγνωρισιμότητα από τη χρησιμότητα. Επιδίωξή μου είναι να πείσω τους εκλογείς για τη χρησιμότητά μου.

Ερ.: Ποιοι άλλοι παράγοντες είναι κυρίαρχοι κατά την άποψή σας;

Απ.: Αναμφίβολα σημαντικοί παράγοντες είναι η επαγγελματική και κοινωνική μας διαδρομή, καθώς και η δυνατότητα στη σημερινή συγκυρία να εκφράσουμε τις αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών, προκειμένου το Ηράκλειο να έχει το δικό του μερίδιο στην ανάπτυξη του τόπου.

Ερ.: Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας υποψήφιος;

Απ.: Η χρησιμότητα δεν είναι κενή περιεχομένου. Ούτε περιορίζεται στην επαγγελματική και κοινωνική υπόσταση. Το βασικό χαρακτηριστικό μιας  υποψηφιότητας πρέπει να είναι η διαχειριστική επάρκεια και η πολιτική ικανότητα.

Ερ.: Έχετε βαθιά γνώση της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου αλλά και των αγροτικών θεμάτων. Ποια είναι τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ύπαιθρος του Δήμου εκτιμάτε και ποιες οι βασικές δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για την ενδοχώρα του Δήμου;

Απ.: Το Ηράκλειο μέχρι το 2014 κινούνταν με δύο ταχύτητες. Αποτέλεσμα, η ενδοχώρα του να εμφανίζει σημάδια υστέρησης. Προσωπικά πιστεύω ότι  το πάντρεμα του αστικού ιστού με τις γειτονιές και την ενδοχώρα αποτελεί ζωτική ανάγκη. Παράγει υπεραξία για όλους τους πολίτες.

Η δημοτική Αρχή οφείλει να έχει στρατηγική ισόρροπης ανάπτυξης. Να αντιμετωπίζει την ενδοχώρα ως αναπτυξιακό μοχλό και όχι σαν βαρίδι, όπως συνέβαινε επί δημαρχίας Κουράκη. Το έλλειμμα αυτής της περιόδου επέτεινε την απόκλιση κέντρου και περιφέρειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπήρξε κανένα αναπτυξιακό σχέδιο όταν έγιναν οι συνενώσεις του «Καλλικράτη».

Η δημαρχία Λαμπρινού με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις ακολούθησε στρατηγική  μακράς πνοής. Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η ισόρροπη ανάπτυξη. Στο επίκεντρό μας τίθεται η  στήριξη των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, αλλά και της νέας γενιάς που αναζητά ευκαιρίες απασχόλησης.

Με τη γνώση και την επαγγελματική εμπειρία μου στον χώρο της αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξης, θεωρώ ότι υπάρχουν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Αν δουλέψουμε με μεθοδικότητα και αξιοποιώντας κοινοτικά προγράμματα και πόρους, μπορούμε να αναζωογονήσουμε την ενδοχώρα, να την τοποθετήσουμε  και αυτή στη βιτρίνα του Ηρακλείου.

Ερ.: Αρκετοί πολίτες βρίσκονται σε μια σύγχυση σε σχέση με την ψήφο τους την 26η Μαΐου. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι οι πολίτες θα πρέπει να εμπιστευθούν ξανά τον Βασίλη Λαμπρινό και τη Δύναμη Πολιτών;

Απ.: Οι πολίτες έχουν και κρίση και μνήμη. Χωρίς παραμορφωτικούς φακούς μπορούν να αξιολογήσουν το έργο που έγινε κατά τη διάρκειά της θητείας του Β. Λαμπρινού, κάνοντας τις συγκρίσεις με τη δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Κουράκη. Παράλληλα μπορούν να αντιληφθούν ποιες προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν πρακτικό αντίκρισμα και ποιες όχι.

Προσπερνώντας τις κορώνες του λαϊκισμού και του πολιτικαντισμού, αξιολογούν τη θητεία και το έργο του Λαμπρινού με κριτήρια το ήθος, τις αρχές και τις αξίες του, τη δημοκρατικότητα και τη μετριοπάθειά του, το πολιτικό του βάθος και τη διαχειριστική επάρκεια και ικανότητα. Κρίνοντας όλα αυτά είμαι πεπεισμένος ότι με την ψήφο τους θα πουν ένα μεγάλο “όχι” στον κίνδυνο της παλινδρόμησης και της επιστροφής στο παρελθόν.

Ερ.: Για ποιο λόγο να εμπιστευθούν με την ψήφο τους εσάς;

Απ.: Σημασία δεν έχει τι υποκειμενικά πιστεύω εγώ για τον εαυτό μου. Ούτε χρειάζεται να κάνουμε πολιτικά καλλιστεία. Οι εκλογείς γνωρίζουν τη διαδρομή όλων μας και κρίνουν ποιος είναι χρήσιμος στη νέα περίοδο που θα εισέλθει το Ηράκλειο μετά την 26η Μαΐου. Στις δημοτικές εκλογές συμμετέχω έχοντας βαθιά πεποίθηση ότι η τοπική ανάπτυξη ή θα είναι υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών ή δεν θα υπάρξει.

ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Πολιτών», Νίκος Μπουνάκης.

Πλούσιο το έργο του κ. Λαμπρινού

Ερ.: Υπάρχουν πολίτες που κατηγορούν τη «Δύναμη Πολιτών» για έλλειψη παραγωγής έργου. Ενστερνίζεστε αυτή την άποψη; Πόσο σημαντικό κατά την άποψή σας είναι το έργο που έχει παράξει κατά τη θητεία της η «Δύναμη Πολιτών»;

Απ.: Οι αιτιάσεις για έλλειψη έργου έρχονται σε σύγκρουση με τη ζώσα πραγματικότητα. Υπαγορεύονται από τη λογική των ανταγωνιστών μας: «Λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι μένει».

Η θητεία του Βασίλη Λαμπρινού στο Ηράκλειο έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Δεν ακολούθησε την πρακτική της προηγούμενης δημοτικής Αρχής που έδινε βάρος στα έργα βιτρίνας.

Μάλιστα, αναλαμβάνοντας τον Δήμο στα όρια της χρεοκοπίας εξυγίανε τα οικονομικά του. Άλλωστε, χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που διαθέτει το Ηράκλειο.

Επενδύοντας στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών αντιμετωπίσαμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, αλλά δημιουργήσαμε και τις προϋποθέσεις να καταστεί το Ηράκλειο ισχυρός επενδυτικός, οικονομικός, πολιτιστικός, αθλητικός και τουριστικός προορισμός.

Το έργο μας το αναγνωρίζουν οι πολίτες. Γι’ αυτό και καθημερινά διαπιστώνουμε τη μεγάλη και στέρεη αποδοχή που έχει ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει