Μαθαίνεις Ιταλικά;

107

«Πέντε και ένας λόγοι για να μάθεις την Ιταλική γλώσσα» είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής και την ευγενική χορηγία του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 12 με 2.30 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο Α των διδακτηρίων της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

«Σκοπός της ημερίδας είναι να ανακαλύψουμε μαζί τον πολυδιάστατο πλούτο  του ιταλικού κόσμου και την αδιάλειπτη σχέση του με τον ελληνικό πολιτισμό.

Μια γόνιμη σχέση που οδήγησε με το πέρασμα των αιώνων, στον αμοιβαίο εμπλουτισμό της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο λαών.

Σας περιμένουμε να “ταξιδέψουμε” στην ιταλική πραγματικότητα του χθες και του σήμερα  και να διερευνήσουμε την ιστορική και πολιτισμική σημασία της ιταλικής γλώσσας,  παίρνοντας επίσης μια γεύση από ιταλική μουσική και γαστρονομία  με ιταλικές συνταγές παρασκευασμένες αλά κρητικά!», αναφέρουν οι διοργανωτές.

H δρ. Giuseppina Filli, υπεύθυνη σπουδών του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, θα παρουσιάσει τα Μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ιταλία.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει