Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Ευρώπη

95

Με Φεστιβάλ Ξένων Γλωσσών ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις που οργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου).

Το φεστιβάλ οργανώνεται σε συνεργασία με τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας του ΠΕΚΕΣ Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, από τις 8.30 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 50 σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης από όλη την Κρήτη με έργα μαθητών (παρουσιάσεις, αφίσες, τραγούδια, ταινίες, θεατρικά). Μαζί με τις καλές πρακτικές στην ξενόγλωσση τάξη θα παρουσιασθούν ξενόγλωσσες εργασίες που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus. Οι παρουσιάσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

Παράλληλα με το φεστιβάλ, στους χώρους του Πολιτιστικού θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με στόχο την παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και που αποσκοπούν στην παραγωγή καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο πιλοτικής εφαρμογής του δίγλωσσου διαδραστικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού (seriousgame) Sea4allπου έχει αναπτυχθεί από το ΙΤΕ στο πλαίσιο του έργου “SEA4ALL- Enhancing critical thinking in schools for marine pollution using innovative ICT technologies” και ένα εργαστήριο για την παρουσίαση εκπαιδευτικών σεναρίων για μαθητές τελευταίων τάξεων δημοτικού με τη χρήση legowedoπου έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος “CODESKILLS4ROBOTICS – Promoting coding and STEM Skills through Robotics- Supporting primary schools to develop inclusive digital strategies for all”. Τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτά για κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή ή εκπαιδευτικό.

Τέλος θα λειτουργούν περίπτερα με φυλλάδια, πόστερ και υλικό ενημέρωσης για τα προγράμματα σχολικών συνεργασιών Erasmusκαι ειδικότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει η ΠΔΕ Κρήτης ως εταίρος ALICE- IMMERSE- CANVASS+ – GODIGITAL. Το Φεστιβάλ Ξένων Γλωσσών πραγματοποιείται σε συνεργασία με το EuropeDirectτης Περιφέρειας Κρήτης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει