Ισορροπεί ανάμεσα σε τρεις κατηγορίες ο Ηρόδοτος

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ Γ` ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

152

Ανάμεσα σε τρείς κατηγορίες βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Ηρόδοτος που περιμένει με αγωνία τις επόμενες μέρες για να γνωρίζει που θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο. Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού μπορεί να αγωνιστεί από την Γ` Εθνική Ερασιτεχνική στην οποία υποβιβάστηκε, έχει αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί στην νέα Football League  αλλά μπορεί βάσει ενός ακραίου σεναρίου να φτάσει ακόμα και μέχρι την Σούπερ Λιγκ 2.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Το ΔΣ της Football League εισηγήθηκε χθες  στην ΕΠΟ εάν αποφασιστεί αύξηση των ομάδων στην Σούπερ Λιγκ σε 14 (η απόφαση θα ληφθεί από την ομοσπονδία τη Τετάρτη 22 Μαΐου) να μην υπάρξει άνοδος των πρωταθλητών της Γ` Εθνικής αλλά να παίξουν ο 11ος και ο 12ος της  Football League.

Μάλιστα, η Ένωση Β’ Εθνικής στο έγγραφό της αναφέρει ότι σε μία τέτοια περίπτωση τα κενά που θα δημιουργηθούν στη νέα Football League μπορούν να αναπληρωθούν από τον 13ο και 14ο της βαθμολογίας, ώστε και τα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα να γίνουν με 14 ομάδες.

Αυτή τη στιγμή στις θέσεις 11-12 βρίσκονται οι Ηρακλής, Τρίκαλα και στις 13-14 οι Ηρόδοτος, Αιγινιακός. Ωστόσο, η επικύρωση για τις θέσεις 11-16 δεν έγινε για να μην υπάρξει οποιοδήποτε κώλυμα στην περίπτωση που η Ε.Ε. της ΕΠΟ υιοθετήσει την πρόταση της λίγκας.

Πως εμπλέκεται τώρα σε όλα αυτά ο Ηρόδοτος;

Το Διαιτητικό Δικαστήριο, θα συζητήσει την ερχόμενη Τετάρτη  22 Μαίου  τα 11 αιτήματα ενεργοποίησης ποινών σε βάρος του Ηρακλή. Η έκδοση απόφασης θα δίνει στους Θεσσαλονικείς προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών, χωρίς να υπολογίζεται η ημέρα κοινοποίησης, για την εξόφλησή τους, διαφορετικά ο Ηρακλής θα τιμωρηθεί με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για κάθε έναν ποδοσφαιριστή με τον οποίο δεν θα υπάρχει διακανονισμός.

Έως τώρα οι 11 προσφυγές ήταν στο πρώτο στάδιο, αυτό της επιβολής όπου δεν υπήρχε ο άμεσος κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών.   Την προσεχή εβδομάδα, όμως ακολουθεί το δεύτερο στάδιο, αυτό της ενεργοποίησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται εν όψει της επικύρωσης της βαθμολογίας για τις θέσεις 11-16. Εάν τότε οι προθεσμίες έχουν εκπνεύσει και ο Ηρακλής δεν έχει πετύχει διακανονισμό τουλάχιστον με τους οκτώ από τους 11 ποδοσφαιριστές, αυτόματα θα βρεθεί στην τελευταία τετράδα, δηλαδή σε θέση Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και ο Ηρόδοτος θα σκαρφαλώσει 12ος.

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού σε αυτή την περίπτωση έχει εξασφαλίσει το λιγότερο την συμμετοχή της ως 12η της βαθμολογίας στη νέα Football League. Υπάρχει όμως και το σενάριο να γίνει δεκτό το αίτημα της Ένωσης Β` Εθνικής και τις δυο θέσεις στην Σούπερ Λιγκ 2 εφόσον οι ομάδες αυξηθούν σε 14 να τις πάρουν ο 11ος και ο 12ος της σημερινής Football League δηλαδή τα Τρίκαλα και ο Ηρόδοτος σε περίπτωση τιμωρίας του Ηρακλή.

Το επόμενο διάστημα λοιπόν έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ηρόδοτο που περιμένει με αγωνία το που θα αγωνίζεται για να προγραμματίσει και την επόμενη μέρα…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει