ΔΗΜΟΣ: Ετοιμάζουν τα 522 εκλογικά τμήματα

Στην πορεία των εκλογών και η Λότζια

160

Σε πυρετό προετοιμασίας η Λότζια εν όψει των περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου. Το «στρατηγείο» διαχείρισης των εκλογών έχει στηθεί στο Παγκρήτιο στάδιο όπου έχουν μεταφερθεί όλες οι κάλπες τα παραβάν και το εκλογικό υλικό που θα διανεμηθεί στα εκλογικά τμήματα το επόμενο διάστημα.

Όπως έχει γράψει η «Π» ο Δήμος Ηρακλείου λόγω της διπλής εκλογικής διαδικασίας, έχει 522 εκλογικά Τμήματα στο σύνολο του ενημερώνει τους Δημότες ότι θα πρέπει να μάθουν έγκαιρα για το εκλογικό τους Τμήμα στην ιστοσελίδα : https://www.heraklion.gr/municipality/elections (Μάθε που ψηφίζεις).

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στο Ηράκλειο ψηφίζουν 236 κοινοτικοί εκλογείς και 902 ετεροδημότες.

Όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς στην εκλογική περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου θα υπάρχουν 258 διπλά εκλογικά τμήματα Α και Β στα οποία θα πρέπει να πάει ο κάθε ψηφοφόρος.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κάθε πολίτης θα πηγαίνει στο εκλογικό τμήμα στο οποίο υπάγεται (Α), όπου θα ψηφίζει για την Ευρωβουλή και για την Περιφέρεια.

Αφού τελειώσει θα πηγαίνει στο επόμενο εκλογικό τμήμα (Β) προκειμένου να ασκήσει τα εκλογικά του καθήκοντα επιλέγοντας το Δήμαρχο τους δημοτικούς συμβούλους που θα ψηφίσει αλλά και το τοπικό συμβούλιο που θα επιλέξει.

Ο υποψήφιος Κώστας Βαρδαβάς
Ο υποψήφιος Κώστας Βαρδαβάς

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβά υπάρχουν επίσης πέντε μονά εκλογικά τμήματα των οποίων ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον εκλογικό κατάλογο δεν υπερβαίνουν τους 300 και θα πραγματοποιηθούν σε ενιαίο εκλογικό τμήμα.

Ο αντιδήμαρχος εξηγεί ότι γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια να διαμορφωθούν με κατάλληλο τρόπο τα εκλογικά τμήματα ώστε να είναι συνεχόμενα, και οι πολίτες να μην ταλαιπωρηθούν μετακινούμενοι από τη μία περιοχή στην άλλη.

Ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι που θα μπορούσαν να υποδεχτούν τη δραστηριότητα αυτή. Ειδικά σε κάποιες περιοχές όπως ο Πόρος, εξηγεί ο κ. Βαρδαβάς οι διαθέσιμοι χώροι είναι σαφώς περιορισμένοι.

Ο ίδιος σημειώνει ότι για τη μεταφορά του εκλογικού υλικού θα επιστρατευθούν όλα τα οχήματα του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΕΠΤΑΗ και της ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να μεταφερθούν οι διπλές κάλπες και το σύνολο των ψηφοδελτίων.

Σε κάθε περίπτωση όπως ο ίδιος εξηγεί, είναι σημαντικό ο πολίτης να αντιληφθεί ότι για την όποια ταλαιπωρία θα υποστεί, περιμένοντας να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα δεν θα ευθύνεται ο Δήμος Ηρακλείου, αλλά η επιλογή της Κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα εκλογές και για την αυτοδιοίκηση και για την Ευρωβουλή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει