Πολλοί γεύτηκαν «Το πιάτο της απιστίας»

1.775

Την γεύση που σου αφήνει η… απιστία δοκίμασαν το βράδυ του Σαββάτου στην καταπράσινη αυλή του Βουρβουλάδικου όσοι -και ήταν  πάρα πολλοί- παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του διηγήματος του Ηρακλειώτη συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη που έχει τίτλο “Το πιάτο της απιστίας”.

Αφού διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου, ακολούθησε η δοκιμή του πιάτου της απιστίας, που εμπνεύστηκε από την ιστορία ο μάγειρας Αντώνης Τζαγκαράκης και περιλάμβανε μια μεγάλη γκάμα γεύσεων. Πικάντικη,δροσερή,γλυκειά αλλά και πικρή.

Ο Στ. Βισκαδουράκης
Το διήγημα “Το πιάτο της απιστίας” του Στέλιου Βισκαδουράκη

“Το πιάτο της απιστίας” είναι μια ιστορία,  μια ιδέα από την πένα του Στέλιου Βισκαδουράκη, που γεννήθηκε στη σκέψη του σε κάποιο τραπέζι του Βουρβουλάδικου και για το Βουρβουλάδικο, ένα βράδυ του περασμένου καλοκαιριού.

Πραγματεύεται τη συνάντηση ενός χωρισμένου ζευγαριού μετά από συζυγική απιστία, την Κυριακή 11 Μαΐου 1969 μέσα στο τότε Βουρβουλάδικο, δηλαδή ακριβώς 50 χρόνια από φέτος, την 11η Μαΐου 2019.

γεύτηκαν «Το πιάτο της απιστίας»
Το πιάτο της απιστίας, που εμπνεύστηκε ο Αντώνης Τζαγκαράκης

Η εξαιρετική ιδέα να συνδυαστεί το διήγημα και με μια συνταγή προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου, που συμμετείχε στην παρουσίαση με τραγούδια, διηγήσεις και πολλές συζητήσεις για τη… γεύση της απιστίας, που όπως αποδείχθηκε είναι για τον καθένα διαφορετική.

Ο Στ. Βισκαδουράκης διάβασε αποσπάσματα του διηγήματός του υπό τους μελωδικούς ήχους της κιθάρας του Γιώργου Μαστοράκη, ενώ μίλησαν ακόμη ο μαθηματικός Στέλιος Μπαλτζάκης και η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη που επιμελήθηκε το κείμενο.

Την γεύση που σου αφήνει η... απιστία δοκίμασαν στην αυλή του Βουρβουλάδικου όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του διηγήματος του Ηρακλειώτη συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη με τίτλο “Το πιάτο της απιστίας”.
Η παρουσίαση έγινε στην καταπράσινη αυλή του Βουρδουλάδικου

Το εξώφυλλο του βιβλίου ζωγράφισε ο Νίκος Βισκαδουράκης. Μαζί με το πιάτο της απιστίας στο κάθε τραπέζι μοιράστηκε δωρεάν και ένα αντίτυπο του διηγήματος, που έδωσε τροφή για σκέψεις και συζητήσεις που κράτησαν μέχρι αργά.

Όπως πάντα, εξαιρετική οικοδέσποινα στην αυλή του Βουρβουλάδικου, που θυμίζει παλιά ελληνική ταινία ανάμεσα στους λεμονανθούς και τα γιασεμιά, η Γωγώ Μαραυγάκη.

Τους περιποιείται όλους με ξεχωριστή φροντίδα και κάνει τους θαμώνες – άλλωστε οι περισσότεροι είναι πλέον φίλοι της- να νιώθουν σαν το σπίτι τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει