ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

303

Διέκοψε τη συνεδρίαση

Έντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά την ακρόαση της προϊσταμένης για την Καταπολέμηση του «Μαύρου» Χρήματος Άννας Ζαΐρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την έναρξη της συζήτησης ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος έσπευσε να υπενθυμίσει στην κυρία Ζαΐρη το απόρρητο που την δεσμεύει.

Εξίσου αποκαλυπτικές ήταν και οι αντιδράσεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, που σχολίαζε με ειρωνική διάθεση τις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης «τροχοδρομώντας» κατ’ επέκταση και τις απαντήσεις της προσκεκλημένης.

Όταν δε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε εξηγήσεις από την κυρία Ζαΐρη για το γεγονός ότι ο προκάτοχός της ξεκίνησε την έρευνα για τις συναλλαγές ΔΕΠΑ – ΕΛΦΕ, εμφανίζοντας και σχετικά έγγραφα, η κυρία Χριστοδουλοπούλου έκλεισε εσπευσμένα την συνεδρίαση λέγοντας: «Λύεται η συνεδρίαση λόγω χλεύης. Ο εισαγγελέας Βενιζέλος επιμένει. Τελειώσαμε».

 

εγκαίνια του νέου κτηρίου του Συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου Κτήριο-κόσμημα

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαΐου και ο πρόεδρος Μαν. Αχλαδιανάκης θέλει να το συνδυάσει με τη Γιορτή της Μητέρας.

Το πρωί, στις 10.30, θα γίνει ημερίδα με θέμα «Το Δημογραφικό και ο τουρισμός, μοχλοί ανάπτυξης για την Ελλάδα» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην αίθουσα Καστελλάκη.

Στη 1.30 το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου που στεγάζεται στην οδό Κομνηνών 50 στον Πόρο.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα προσφερθεί μπουφές με τη συνοδεία κρητικής μουσικής.

 

 

Βγήκαν οι σκελετοί από την ντουλάπα

Δεν είμαστε ρομαντικοί. Αλλά πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η πολιτική ζωή και ο διάλογος σε αυτή τη χώρα; Εντάξει, η ίδια κοινωνία μας έχει θέματα, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, αλλά πού θα πάει αυτό;

Το κλίμα στη Βουλή ήταν πολύ άσχημο και χθες και προχθές, σήμερα κορυφώνεται η διαδικασία πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης. «Αν μου ζητούσατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες, που τράβηξα φωτογραφίες. Έχω τραβήξει και selfie με το προσωπικό.

O Αλέξης Τσίπρας μετά από τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Έχω και φωτογραφίες με το ψαρατούφεκο, που, ξέρετε, μου αρέσει. Ντροπή σας να βάζετε το παρακράτος να υποκλέβει φωτογραφίες της προσωπικής μου ζωής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ταξίδι με τη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου.

«Εχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Ομως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος.

Τον πιάνετε σήμερα» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή.  Κι αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντεπιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «τα άθλια έντυπά σας, που χρηματοδοτούσατε, τα βάζατε να επιτίθενται σε εμένα.

Μην πηγαίνετε τη συζήτηση στην οικογένεια. Όλοι έχουμε παιδιά.

Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία που έχετε. Τις συνεργασίες στην περίοδο της Κατοχής».

Ο Παύλος Πολάκης

«Εμείς θα τα πούμε..»

…Και είχαμε και το επεισόδιο με τον Πολάκη.

Τα πρακτικά από την αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον πρόεδρο της ΝΔ και βουλευτές του κόμματος έδωσε η Βουλή στη δημοσιότητα.

Ο Παύλος Πολάκης είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «Δεν θα μας πεις εσύ για φασισμό», ενώ στη συνέχεια τον απείλησε λέγοντας: «Θα τα πούμε αύριο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε: «Σήκω φύγε από εδώ» και του έκανε νόημα να φύγει.

 

Οι διάλογοι από τα πρακτικά

…Δείτε τι γράφτηκε στα πρακτικά της Βουλής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Τον λόγο έχει η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φωτεινή Γεννηματά. (Θόρυβος στην Αίθουσα)

Περιμένετε, παρακαλώ, μέχρις ότου γίνει ησυχία. Παρακαλώ, όσοι θέλουν να βγουν έξω, να βγουν. Οι υπόλοιποι να καθίσουν και να κάνουν ησυχία. Μην καθυστερείτε. Μη με αναγκάζετε να πω ονόματα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): (Δεν ακούστηκε)

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Τι είναι αυτά που λες; Μας κουνάς και το δάκτυλο! Άντε, βρε βούρλο! (φαίνεται να απευθύνεται στον Ψυχογιό του ΣΥΡΙΖΑ)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, κύριε Πολάκη! Σας παρακαλώ, κύριε Αυγενάκη!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ο Υπουργός απείλησε. Εμείς δεν βγάλαμε άχνα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία. Μας παρακολουθεί κι ο κόσμος!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ο Υπουργός σας μας απείλησε. Δεν το είδατε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Όχι, δεν το άκουσα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Παρατήρηση να κάνετε στον Υπουργό σας, τον κ. Πολάκη, όχι σε μας.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μας κάνει και τον νταή!

(Έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Εντάξει, συνεννοούμαστε.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Με έβρισε!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, γυρίστε μπροστά, κύριε Ψυχογιέ!

 

@patris
Ποιους αποκαλούν ακόμη και σήμερα… Καντάφηδες στην Κρήτη;
Nikos

 

Θύμισε τη βίλα του Ανδρέα

Πιο… νηφάλιος από όλους χθες στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος. Ο κ. Σταθάκης είπε: «Εκτιμώ την ιστορία της ΝΔ, έχουν περάσει πολλοί σημαντικοί άνθρωποι από την ηγεσία της, θεωρώ ότι χθες ξεπεράστηκε κάθε διάσταση αυτής της παράδοσης από μια πολιτική ομιλία που μετέφερε στη Βουλή αυτό που εκτιμούμε πολλοί ότι είναι μέρος μιας αντιπολιτευτικής κουλτούρας μιας επιρρεπούς περιορισμένης δημοσιογραφικής μερίδας, αλλά δεν αποτελεί μέρος της πολιτικής συζήτησης.

Κι αυτό πρέπει να θωρακιστεί».

Για να καταλήξει: «Είναι ο χειρότερος σύμβουλος να θεωρεί κάποιος ότι έτσι θα κερδίσει τις εκλογές, διότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ.

Ο Παπανδρέου σάρωσε όταν συζητούσαμε για το σπίτι (σ.σ. εννοεί τη ροζ βίλα του Ανδρέα Παπανδρέου). Κερδίζει τις εκλογές αυτός που έχει πολιτική, έχει εύληπτη πολιτική και έχει και ηθικό προβάδισμα μπροστά στην κάθε εκλογική μάχη».

 

Σε γνώριμα έδρανα

Σε γνώριμα… έδρανα βρέθηκε ξανά ο Μάξιμος Σενετάκης. Πήγε στη Βουλή για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση για την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν έφυγε και τόσο ενθουσιασμένος με τον  διάλογο. Αλλά τουλάχιστον έλεγε ότι ήταν πολύς καλός, κατά τη γνώμη του, ο Μητσοτάκης.

«Βρέθηκα χθες στη Βουλή και παρακολούθησα από κοντά άλλη μια απόπειρα του πρωθυπουργού να (δια)σύρει τον πολιτικό διάλογο στη λάσπη του Πολάκη και ό,τι πρεσβεύει ο πολακισμός. Και αυτό που κατάλαβα ήταν πως ο Μητσοτάκης όπως στα σαλόνια μπορεί εξίσου καλά και στα αλώνια…» σχολίασε.

 

ο Βασίλης Λαμπρινός

Τρέχει ο δήμαρχος

Σε φουλ πρόγραμμα έχει μπει ο Βασίλης Λαμπρινός,  ο οποίος μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες επισκέφθηκε υπηρεσίες και ιδρύματα, όπως ΔΟΥ, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ΠΑΓΝΗ, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΙΤΕ, χωριά του δήμου Ηρακλείου (Βούτες, Πενταμόδι, Άγιο Μύρωνα) αλλά και περιοχές της πόλης όπως οι Πατέλες. Σε όλες τις επισκέψεις και τις περιοδείες του δημάρχου το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό και, όπως λένε οι συνεργάτες του, είναι φανερό ότι πλέον δημιουργείται ένας αέρας νίκης για τη Δύναμη Πολιτών που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

 

Δεν κρατήθηκε να μην σχολιάσει

Όχι πως θα κρατιόταν ο Άδωνις  να μην σχολίαζε τα περί Χούντας και Τσίπρα! «…Ο κ. Τσίπρας έκανε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση, εγώ σέβομαι αυτό που έγραψε γιατί σέβομαι τις οικογένειες. Μιλήσατε για κιτρινισμό. Το ότι ο κ. Τσίπρας έχει εμπλέξει συστηματικά παιδιά, συζύγους, οικογένειες, έχει απασχολήσει κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος όταν ακούστηκε αυτή η ιστορία με τον πατέρα Τσίπρα και τον θείο Τσίπρα και τη Χούντα. Εγώ που έχω δεχθεί από εσάς το bullying όλα αυτά χρόνια για το περίφημο βιβλίο που μου έστειλε ο Παττακός, έχω και ένα λόγο παραπάνω γιατί δεν καταλαβαίνω την υποκρισία σας”.

“Δεν έχετε δει το βίντεο κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που ο κ. Λεβέντης έχει πει πως ο ίδιος δούλευε στην εταιρεία του αειμνήστου Τσίπρα, ότι έπαιρνε έργα από τον Παττακό και ότι πατέρας Τσίπρας του φάνηκε βασιλόφρονας και ακραίος δεξιός; Γιατί δεν απαντάει στον Λεβέντη ο κ. Τσίπρας και κάνει τόσο μακροσκελή ανάρτηση για τον κ. Μητσοτάκη;” πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ενώ, βλέποντας στα υπουργικά έδρανα τον κ. Κουίκ είπε: “Τον κ. Κουίκ δεν τον έχετε δει να παίρνει συνέντευξη στον Παττακό στο αεροδρόμιο; Είστε τόσο υποκριτές που αν χρειαζόσασταν την ψήφο του Παττακού για να μείνετε στην εξουσία θα την παίρνατε”.

 

ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Όνειρα… εαρινής νυκτός

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε χθες την υπόσχεσή του ότι η Τουρκία θα καταφέρει να ενταχθεί πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις όποιες προσπάθειες για το αντίθετο. «Η Τουρκία προχωρά στον δρόμο της επίμονα, παρά εκείνους που επιχειρούν να την αποκλείσουν από την ευρωπαϊκή οικογένεια» επισήμανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ τα τελευταία 60 χρόνια, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να το πετύχει αυτό.

Η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται η Τουρκία την ΕΕ, τόνισε ο Ερντογάν.

Χωρίς την Τουρκία, δεν είναι δυνατό η ΕΕ να πολεμήσει με επιτυχία εναντίον των απειλών κατά των θεμελιωδών αξιών της, συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

Η πρόταση

Παραμένει στο τραπέζι η πολύ σωστή πρόταση του δημάρχου της πόλης Βασίλη Λαμπρινού να γίνει μια κοινή συζήτηση όλων των υποψηφίων δημάρχων σε θεσμικό χώρο με όλους τους δημοσιογράφους και όλα τα μέσα, χωρίς αποκλεισμούς. Η πρόταση Λαμπρινού είναι η μόνη ρεαλιστική και φυσικά η μόνη που μπορεί να προχωρήσει. Τα άλλα που επικαλούνται ορισμένοι υποψήφιοι είναι απλώς για να… έχουν κάτι να πουν.

 

Σοβαρό

…Τα κανάλια και τα ραδιόφωνα μπορούν να οργανώσουν τη δική τους κουβέντα με όσους θέλουν και όποιους θέλουν. Αλλά ένα σοβαρό ντιμπέιτ πρέπει να οργανωθεί στη θεσμική βάση που πρότεινε η Λότζια.

 

Ξυλοδαρμός

Πριν από ενα χρόνο είχε γίνει ένας ξυλοδαρμός ενός υδρονομέα σε οικισμό δήμου της ενδοχώρας- από τους πιο προβληματικούς θα έλεγα- από δύο συγχωριανούς του.  Ο υδρονομέας με την υποστήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων έχει υποβάλει μηνύσεις, οι οποίες εκκρεμούν, αλλά ήδη ένας εκ των δραστών ακούω ότι είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος! Προφανώς επιβραβεύεται… Θα επανέλθω σύντομα με λεπτομέρειες…

 

Καθρέπτης

Τον άνθρωπο πρέπει να τον βλέπεις στα χαρτιά και στις εκλογές, λέγανε οι παλιοί. Και τελικά μάθαμε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος έχει πρόβλημα με τον καθρέπτη του. Αλλά και τις φωτογραφίες.

 

Έγκυος

Σε παρερμηνεία αποδίδει τα αποτελέσματα ορμονικών εξετάσεων που ήθελαν έναν άντρα να… έχει μείνει έγκυος ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ- ΓΝ «Βενιζέλειο», κ. Ι. Τασσόπουλος, μετά από δημοσιεύματα. Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι στη πρώτη στήλη, ενώ στην διπλανή στήλη αναφέρονται τα φυσιολογικά επίπεδα για άνδρες και γυναίκες, καθώς και αυτά σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Η διοίκηση τονίζει πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα πρέπει να ερμηνεύονται μόνο από ιατρούς.

 

Ο χορός

Στη “Φώτο Ημέρας” που δημοσίευσε η «Π» στο φύλλο της Τετάρτης 8ης Μαΐου, ο χορός του Ιεραπετρίτη υπουργού Παιδείας Μ. Κοθρή είναι πανηγυρικός, αφού η λήψη έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 1964, μία μέρα μετά από τις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου. Ήταν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές πριν τη δικτατορία, όπου η Ένωση Κέντρου πέτυχε σαρωτική νίκη. Είχαν προηγηθεί οι εκλογές του 1963, όταν το κόμμα δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

 

Αποχώρησε

Αποχώρησε από τη “Δύναμη Πολιτών” ο Αντώνης Κουμπενάκης. Δεν θυμάμαι όμως… ποια φορά είναι που το κάνει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει