Στις 322 οι κενές θέσεις νοσηλευτών στο ΠΑΓΝΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 

237

Δίωρη στάση εργα-σίας (από τις 8 πμ έως τις 10 πμ) για αύριο  Παρασκευη 10 Μαΐου προκήρυσσει το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, με σκοπό να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας  προλήψεις, από τη διοίκηση του νοσοκομείου και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η διαμαρτυρία γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού όπως έχει καθιερωθεί η 12η Μαΐου και η διοίκηση του Σωμα-τείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν.

‘’Ο μεμονωμένος προσωπικός αγώνας που δίνει κάθε υγειονομικός -τονίζεται μεταξύ άλλων σε  ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ- να βγει η βάρδια χωρίς απώλειες, να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς ή οι περιθαλπόμενοι στα ιδρύματα βρίσκει τοίχο όσο δεν ενώνεται με το συλλογικό οργανωμένο αγώνα ενάντια στις πολιτικές που τα παράγουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ΠαΓΝΗ υπάρχουν 322 κενές θέσεις νοσηλευτών, ενώ η διοίκηση για το 2019 προκήρυξε μόνο 3 (!), προσαρμοσμένη στη λογικής της κυβέρνησης για 1:1 (για κάθε μια αποχώρηση θα γίνεται μια πρόσληψη. Και αυτά με βάση το παλαιό οργανόγραμμα του νοσοκομείου και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες).

Επίσης από τις 60 οργανικές θέσεις μαιών υπηρετούν μόνο 40. Όσο κι αν «αναγνωρίζεται» στα λόγια από το κράτος η αυταπάρνηση και οι αντίξοες συνθήκες, υπό τις οποίες καλούνται σήμερα να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, η αναγνώριση αυτή εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ουσιαστικά “χτύπημα στην πλάτη” και εμπαιγμό για να συνεχίσουν οι υγειονομικοί εργαζόμενοι να δουλεύουν με σκυμμένο σβέρκο και κεφάλι.

Σ’ όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου εργάζεται καθημερινά προσωπικό ασφαλείας καθώς οι μηδαμινές προσλήψεις των τελευταίων χρόνων με την παράλληλη αποχώρηση λόγω συνταξιοδοτήσεων οδήγησαν στη μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Το ωράριο εργασίας παραβιάζεται καθημερινά και συστηματικά – οι νοσηλευτές και οι μαίες καλούνται να εργάζονται μ’ ένα ρεπό τη βδομάδα, χωρίς ανάπαυση μετά από νυκτερινή εργασία, με χιλιάδες υπερωρίες.

Στην κατάσταση αυτή προστίθενται προβλήματα που «γεννά» η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου με ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, σε μέσα προφύλαξης και υγιεινής.

Οι εξαγγελίες για προσλήψεις παραμένουν στα χαρτιά, ακόμα όμως κι αυτές οι προσλήψεις δεν θα καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες των νοσοκομείων την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ανάγκες μόνο σε νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 15.000 θέσεις.

Η καλύτερη τιμή στον μαχόμενο νοσηλευτή/τρια και στον μαχόμενο μαιευτή/μαία είναι η συλλογική πάλη μέσα από το σωματείο για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα ως βάση για νέες κατακτήσεις με κριτήριο τις ανάγκες μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει