ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Παραμελημένα παιδιά “παρκαρισμένα” στο ΠΑΓΝΗ

619

Να βρεθεί λύση στο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών που μεταφέρονται μετά από εισαγγελική παραγγελία στο ΠΑΓΝΗ για ιατρικές εξετάσεις λόγω κακοποίησης, παραμέλησης κ.λπ. και τελικά ζουν έως και ένα μήνα μέσα στο νοσοκομείο μέχρι να καταλήξουν σε κάποια δομή Πρόνοιας, ζητά ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Δημήτρης Βρύσαλης.

Ο ίδιος είπε στην “Π” ότι είναι απαράδεκτο πολλά από αυτά τα παιδιά να παραμένουν έως και 30 ημέρες στην Παιδιατρική έως ότου προχωρήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που συνήθως είναι χρονοβόρες.

Ο ίδιος σε παρέμβασή του, αναφέρει: «Ακαταλληλότητα φύλαξης των ασυνόδευτων παιδιών, που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Μετά το πέρας των όποιων ιατρικών παρεμβάσεων, η παρούσα κυβέρνηση, σε συνέχιση των προηγούμενων, προχώρησε στο κλείσιμο δομών Πρόνοιας, καθώς συνεχώς περικόπτει την κρατική χρηματοδότηση για Υγεία και Πρόνοια, με αποτέλεσμα αυτά τα παιδιά  να βρίσκονται εκτός δομών Πρόνοιας, στερώντας τους την κατάλληλη επιστημονική στήριξη, έχοντας  προκαλέσει πολλά προβλήματα. Εξαιτίας  της ανυπαρξίας  τέτοιων δομών, τα περισσότερα παιδιά είναι ασυνόδευτα, δεν έχουν δηλαδή κάποιον οικείο κοντά τους, και η επιτήρηση γίνεται από το προσωπικό του νοσοκομείου χωρίς την αναγκαία στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό».

Ο εκπρόσωπος εργαζομένων τόνισε ότι οι λύση είναι κατάλληλες κρατικές δομές φιλοξενίας και προστασίας ασυνόδευτων παιδιών, με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες τους και πρόσβαση στην εκπαίδευση, προσλήψεις προσωπικού στα κρατικά ιδρύματα παιδικής Πρόνοιας, επαναλειτουργία των δομών Πρόνοιας που έχουν κλείσει και άμεση λήψη μέτρων προστασίας των νοσηλευόμενων και φιλοξενούμενων παιδιών, καθώς και όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει