Πάσχα στη φυλακή!

ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ - Αυτή τη φορά εισέπραξε την… προφυλάκισή του

236

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Πάσχα στη… φυλακή θα κάνει ο 62χρονος από την Αλικαρνασσό, ο οποίος εμπλέκεται στο κύκλωμα που εξαπατούσε ηλικιωμένους στο Ηράκλειο με τα γνωστά τηλεφωνήματα-τρόμου. Οι ισχυρισμοί του ότι δήθεν δεν γνώριζε τίποτα για το… έγκλημα, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που αποφάσισαν να τον προφυλακίσουν και να του δώσουν την ευκαιρία να… μετανοήσει για τις πράξεις του, ημέρες που είναι.

«Όλα εδώ πληρώνονται» ενδεχομένως σκέφτηκαν τα θύματά του, τα οποία φέρεται να «μαδούσε» υπό την καθοδήγηση των Βούλγαρων ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης που αναλάμβαναν να τρομοκρατούν ηλικιωμένους με τα τηλεφωνήματα πανικού.

Κατά την Ασφάλεια Ηρακλείου που είχε την ευθύνη της προανάκρισης ο 62χρονος είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» και εμφανιζόταν ενώπιον των θυμάτων του ως «Νίκος Παπαδόπουλος». Όπως έχει γράψει η «Π», ο άνθρωπος αυτός δεν δίσταζε να «γδύσει» ακόμα και μία γιαγιούλα 100 ετών, την οποία νωρίτερα είχαν φροντίσει να τρομοκρατήσουν με περισσή μαεστρία τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος. Η περίπτωση της συγκεκριμένης γερόντισσας συγκλόνισε ακόμα και τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου που πραγματικά τη λυπήθηκαν, σεβόμενοι ότι κουβαλά στην πλάτη της έναν αιώνα ζωής. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 62χρονου Ηρακλειώτη αλλά και σε βάρος τριών Βούλγαρων, ενός 47χρονου και δύο γυναικών, αφορά σε 200 περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα. Οι τρεις Βούλγαροι έχουν ταυτοποιηθεί και αναμένεται να κινηθεί σε βάρος τους η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία. Όπως έγινε γνωστό, στις 2 Απριλίου, και αφού κατάφεραν να εξαπατήσουν μία γυναίκα, αρπάζοντας της 23.000 ευρώ, διέφυγαν στη χώρα τους και άφησαν στο πόδι τους τον 62χρονο «εισπράκτορα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει