Πώς έφτασαν στο διαζύγιο η Σταρίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ

3.375

Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Η ιστορική ρήση, «ότι δε λύνεται κόβεται» φαίνεται ότι ταιριάζει «γάντι» στην παρασκηνιακή εξέλιξη των πολιτικών διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την αυτοδιοικητική παράταξη της Λ. Σταρίδα. Το πολιτικό διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», έχει επέλθει, και εντός των επόμενων ημερών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επίσημες ανακοινώσεις της κ. Σταρίδα για τις ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της…

Όπως αποκάλυψε χθες η «Π», τα τελευταία 24ωρα προηγήθηκαν έντονες πολιτικές ζυμώσεις όπου στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μιας τετ α τετ συνάντησης της κ. Λ.Σταρίδα και του κ. Η.Λυγερού επιχείρησαν να επιτύχουν την κοινή εκλογική τους κάθοδο. Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, καθώς και οι δύο πλευρές επικαλούμενες τη δική τους επιχειρηματολογία, εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαν να υπαναχωρήσουν στο ζήτημα του επικεφαλής. Έτσι ο κ. Λυγερός δεν άφησε κανένα περιθώριο ξεκαθαρίζοντας ότι έχει ανακοινώσει εγκαίρως την εκλογική του κάθοδο, ότι έχει συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, έχει διευρύνει τις δυνάμεις του συνδυασμού του, και έχει ανοιχτεί στην κοινωνία ως υποψήφιος των «Ενεργών Πολιτών», και όλα αυτά τα δεδομένα δεν του αφήνουν ικμάδα να σκεφτεί καν την υπαναχώρησή του.

Αντίστοιχα όμως και η κ. Σταρίδα τεκμηρίωσε ότι ανακοίνωσε την εκλογική της κάθοδο, και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από διαδικασίες που έγιναν στα όργανα του κόμματος, προχώρησε την πολιτική στήριξη της υποψηφιότητάς της, που δομήθηκε με τη στήριξη ανθρώπων αποφασισμένων να δώσουν τον αγώνα τους με σκοπό αλλάξουν τα δεδομένα στον Δήμο Ηρακλείου.

Όπως είπε, απευθύνθηκε στην κοινωνία, ως επικεφαλής μιας ομάδας ανθρώπων που διαπνέονται από ένα κοινό πλαίσιο αρχών και αντίληψης για τα δημοτικά πράγματα με όλο τον ενθουσιασμό του ενεργού πολίτη που αγαπά βαθιά τον τόπο του και αισθάνεται την ανάγκη της προσφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω στο θέμα της υποψηφιότητας της. Ωστόσο στην εξέλιξη της συζήτησης, κορυφώθηκε η πίεση στο πρόσωπο της κ.Σταρίδα, πάντα στη λογική της υπαναχώρησης και της προάσπισής του κομματικού συμφέροντος και της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Σταρίδα βλέποντας το αδιέξοδο, -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «Π»- αποφάσισε να αλλάξει το βηματισμό της και να επιλέξει τη λύση της απόσπασής της από την πολιτική στήριξη του κόμματος ώστε να μπορούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστούν ελεύθερα. Πρόκειται για μια πολιτική πράξη, που είναι προφανές ότι ελήφθη μέσα σε συνθήκες σκληρής πίεσης, στο πρόσωπο της κ. Σταρίδα, η οποία  επέλεξε μια αξιοπρεπή αποχώρηση, που σαφώς διευκολύνει το ΣΥΡΙΖΑ στα επόμενα βήματά του, αφού του αφήνει όλο το περιθώριο να απευθυνθεί στη βάση του κόμματος και να τους προτείνει τη λύση της ελεύθερης επιλογής σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα των υποψηφίων του κόμματος. Βεβαίως κάπου εδώ τώρα,  ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο που έχει να κάνει με τα επόμενα βήματα της κ. Σταρίδα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «Π», η υποψήφια δήμαρχος έχει δεχτεί εισηγήσεις μετά το πολιτικό της διαζύγιο με το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της εκλογικής της καθόδου. Ωστόσο την ίδια στιγμή αναπτύσσεται και μια ισχυρή δυναμική πολιτικών πιέσεων, ανθρώπων που ξεκάθαρα εκτιμούν ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε είναι απολύτως άδικος αφού ουσιαστικά με άλλους όρους και προοπτικές ξεκίνησε η συνεργασία της με το ΣΥΡΙΖΑ και αλλιώς κατέληξε… Παράλληλα θεωρούν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, η κ. Σταρίδα χωρίς δική της ευθύνη βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» δεχόμενη ένα πόλεμο λάσπης, προβοκάτσιας και πολιτικής αποδόμησής της τον οποίο η ίδια κατήγγειλε δημόσια. Ακριβώς επειδή, παρόλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα,  υπάρχει μια δυναμική ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλευρό της η κ. Σταρίδα δέχεται πιέσεις να μην κάνει πίσω. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα επόμενα βήματά της που μένει να αποδειχτεί αν τελικά θα την οδηγήσουν στην τελική ευθεία για τη  Λότζια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει