Σάλος με την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΟΛΑΚΗ

384

Η επίθεση που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, εξαπέλυσε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Στέλιο Κυμπουρόπουλο οδήγησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προαναγγείλει την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού.

Παρά την κάλυψη που παρείχε αρχικά, στον κ. Πολάκη ο πρωθυπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προσπάθησε να «μαζέψει» χθες το απόγευμα τη δήλωσή του. Το παρασκήνιο φαίνεται πως ήταν έντονο καθώς υπήρξαν οι επιτιμητικές για την ανάρτηση Πολάκη δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Νίκου Φίλη, του Στέλιου Κούλογλου και του Γιάννη Μπαλάφα που προβλημάτισαν την ηγεσία της κυβέρνησης. Σε αυτή τη λογική, ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε «πολιτική» την κριτική στον κ. Κυμπουρόπουλο και υποστήριξε ότι το νόημα της ανάρτησής του διαστρεβλώθηκε από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαδικτυακός πόλεμος

Σημειώνεται πως ο κ. Πολάκης επιτέθηκε μέσω facebook στον κ. Κυμπουρόπουλο, επειδή διορίστηκε επιμελητής στο ΕΣΥ ως ΑμεΑ. Σημειώνεται πως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είχε συγκινήσει όταν σε ηλικία 15 ετών έγινε σημαιοφόρος και σήκωσε την ελληνική σημαία από το αναπηρικό καροτσάκι. Το 2016 απέκτησε ειδικότητα ψυχιάτρου και έκτοτε εργάζεται ως επιμελητής Β’ στο νοσοκομείο «Αττικόν».  «Αν διεκδικούσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). ΝΤΡΟΠΗ και ΚΡΙΜΑ να λες αυτά που λες!!!» έγραψε ο κ. Πολάκης.  Η επίμαχη ανάρτηση του κ. Κυμπουρόπουλου ανέφερε: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει».

Πρόταση μομφής

Από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείτο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη. Και αμέσως μετά το Πάσχα με βάση το άρθρο 84 παρ. 2 του Συντάγματος   και το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής η ΝΔ καταθέτει πρόταση μομφής κατά του υπουργού αναπληρωτή Υγείας, του κ. Πολάκη. Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας και να δούμε αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων».

Κάλυψη από Τσίπρα

Πλήρη κάλυψη στον κ. Πολάκη πρόσφερε ο πρωθυπουργός. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το αν το ύφος του Παύλου Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής, καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει, φαίνεται, καθώς είναι κοντοχωριανοί, το ύφος το αψύ των Σφακιανών» είπε. Τόνισε ακόμα: «Λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Ενημερώστε τον αρχηγό σας, κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης σε αυτήν εδώ την αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και θα συζητήσουμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς».

“Με στεναχώρησε”

Από την πλευρά του, ο κ. Κυμπουρόπουλος είπε πως «με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός”.

Συμπλήρωσε σε ανάρτησή του στο facebook: “ομολογώ πως δεν ξέρω τα παιχνίδια της πολιτικής. Παραμένω ένας άνθρωπος που μπήκε σε αυτήν την διαδικασία γιατί έχω όνειρα και ελπίδα. Ετσι θα πορευτώ προσωπικά, πιστεύοντας πως καμία πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια.

Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται. Και όσο μπορώ, γι’ αυτό θα παλέψω”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει