Γιορτάζουν την Πρωτομαγιά

189

Την άνοιξη υποδέχονται την Πρωτομαγιά με γιορτές και τραγούδια, μέσα στην όμορφη κρητική φύση πολλοί σύλλογοι και φορείς.

Συγκεκριμένα:

Στη Δαμάστα

Γιορτή της πρωτομαγιάς στον κάμπο της Δαμάστας, οργανώνει την ερχόμενη  Τετάρτη  στις   11:00, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, συνεχίζοντας ένα μακρόχρονο έθιμο που συνδέεται με τον εορτασμό της άνοιξης.

“Μέσα στο χρωματιστό τοπίο του Δαμαστιανού κάμπου  ελάτε να γιορτάσουμε μαζί  τον ερχομό της άνοιξης”, τονίζουν οι διοργανωτές.

Την παρέα μας θα πλαισιώσουν και θα διασκεδάσουν με ήχους παραδοσιακής Κρητικής μουσικής οι καλλιτέχνες:

  • Σκουτέλης Γιώργος, λύρα/τραγούδι.
  • Σκουλάς Κώστας, λαούτο/τραγούδι.
  • Σκουτέλης Κώστας, λαούτο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας θα έχει μεριμνήσει για τις βασικές υποδομές στο χώρο της γιορτής όπως πάγκοι, τραπέζια, ψησταριές, παραστιές κλπ. Η κάθε παρέα χρειάζεται να μεριμνήσει για το γεύμα της.

Για πληροφορίες: Σαρρής Γεώργιος (6944420970), Περάκης Κων/νος (6942443246).

Φυσιολατρικός Σύλλογος

Στις δυτικές πλαγιές των Λασιθιώτικων Βουνών και συγκεκριμένα σε Κασταμονίτσα, Μονή Αγίας Άννας, Σπήλαιο Αγίας Φωτεινής  και Αβδού  θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Πρωτομαγιά. Θα υπάρχει μια  μικρή πορεία για όσους επιθυμούν, η οποία θα είναι εύκολη για όλες και όλους, μικρούς, μεγάλους και μικρά παιδιά.

Όλη η πορεία θα είναι από χωματόδρομο. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με δικό τους μέσο, υπάρχει καλός χωματόδρομος από το Αβδού που έρχεται στο χώρο αναψυχής.

Δίπλα από τον αρχαίο ναό της Αγ.Άννας,  ο σύλλογος θα προσφέρει φαγητό για να γιορτάσει  την Πρωτομαγιά.

Ω.Π.  3  Β.Δ. 1.

Αρχηγός:  Δ.Σ.  (τηλ: 6977594308)

Παρακαλούνται  όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή (και αυτοί οι οποίοι θα έρθουν με δικό τους μέσο),μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι 30-4-2019 για να γίνει   ο κατάλληλος  προγραμματισμός.Επικοινωνία στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ. Όσοι το ξεχάσουν μπορούν να επικοινωνήσουν το βράδυ στο τηλέφωνο του γραφείου 2810224667 από 19:00-21:00.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει