ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Πασχαλινά… μηνύματα και άλλα δεινά

237

Η χώρα πέθαινε μέρα με τη μέρα, αλλά η Ανάσταση ήταν συνεπής στο ραντεβού της. Κάθε χρόνο παρούσα

Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια απ’ εκείνη τη Μεγάλη Εβδομάδα που στα κινητά τηλέφωνα κυκλοφορούσε ένα πραγματικά εμπνευσμένο μήνυμα, μεταξύ των ξενερωμένων  ΠΑΣΟΚων, που έβλεπαν την πλάτη της ΝΔ ύστερα από μια μακρά περίοδο διακυβέρνησης (με εξαίρεση την τριετία Μητσοτάκη), που ξεκινούσε από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, συνέχιζε με το «βαθύ» και κατέληγε στο εκσυγχρονιστικό- και για πολλούς καταδικαστικό- του Σημίτη.

«Ετούτη η Ανάσταση δεν θα ’ναι σαν τις άλλες γιατί μας κυβερνούν οι δεξιές…» ήταν το πασχαλινό μήνυμα που δίκην ευχών αντάλλασσαν οι σύντροφοι και που η κατάληξή του λόγω ημερών δεν γράφεται, αλλά ευθέως παραπέμπει σε κακοφορμισμένα δόντια και αιωνόβιες ελιές…

Απ’ όσο θυμάμαι, την Ανάσταση του 2004 δεν πρόλαβε ν’ αλλάξει κάτι. Εξάλλου η απόσταση από την 7η Μαρτίου ήταν ελάχιστη… Συνεπώς και τα δώρα μας πήραμε ακέραια από τη δουλειά και το αρνάκι ολόκληρο- προσφορά της επιχείρησης! Οπότε από κοψίδια και πιώματα, μια από τα ίδια. Ίσα βάρκα, ίσα πανιά. Καθετί διαφορετικό θα ήταν και κόντρα ρόλος για τον Κώστα Καραμανλή που από τις πρώτες ημέρες του στο τιμόνι της χώρας κατέστησε σαφείς τις άγριες διαθέσεις του απέναντι στις… σχάρες και στα πλατό της περιοχής που οριοθετείται από τη Ραφήνα ως τη Βάρη, μέσω της λεωφόρου Κορωπίου!

Από τότε πέρασαν πολλά Πάσχα. Η χώρα πέθαινε μέρα με τη μέρα, αλλά η Ανάσταση ήταν συνεπής στο ραντεβού της. Κάθε χρόνο παρούσα. Και η Ελλάδα ζωντάνευε και ξανά προς τη δόξα τραβούσε, ώσπου να ολοκληρωθεί η εορταστική περίοδος για να ξαναπάρει πάλι στις πλάτες της το σταυρό του μαρτυρίου, που σηκώνει ένα χρόνο παρά μια εβδομάδα. Τόσο διαρκεί η περίοδος χάριτος από τα βάσανα. Ο Κώστας Καραμανλής έμεινε πρωθυπουργός για σχεδόν 5,5 χρόνια. Ικανά για να οδηγήσουν τη χώρα στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό αλλά και για να μην αδικούμε υπολήψεις ήταν τα χρόνια που οι μισθοί στην Ελλάδα έφτασαν στο ζενίθ τους. Προφανώς και ο Καραμανλής τζούνιορ δεν ευθύνεται για όλα τα δεινά της χώρας. Προφανέστατα όμως η αγιοποίησή του και η υπερπροστασία του ώστε να μένει στο απυρόβλητο, είναι τουλάχιστον ύποπτη και επιζήμια για την ιστορία. Σε κάθε περίπτωση ο Καραμανλής είναι ανενεργός για μια ολόκληρη δεκαετία και η προσπάθεια ηρωοποίησής του, μέσω του σχεδίου «Πυθία», που προέβλεπε δήθεν τη δολοφονία του από ξένους πράκτορες επειδή προστάτευσε τα συμφέροντα της χώρας, έπεσε στο κενό. Το σχέδιο «Πυθία» αποδείχτηκε –δεξιόστροφη- μούφα και ο Κώστας Καραμανλής συνεχίζει ως κοινός θνητός στην αφωνία του! Δεν ξέρω αν ο Καραμανλής απέδρασε από την εξουσία, όταν η Πυθία στα καλά της του διεμήνυσε το επερχόμενο τέλος της οικονομίας, αλλά το βέβαιο είναι ότι η πτώχευση έσκασε σαν βαρελότο στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και ακρωτηρίασε μια ολόκληρη χώρα. Σαν σήμερα πριν ακριβώς εννέα χρόνια ο ΓΑΠ ενδύθηκε τη μοβ γραβάτα, πήγε στο ακριτικό Καστελόριζο και μας έβαλε στο πρώτο μνημόνιο. Ακολούθησε κι άλλο κι ένα ακόμα, το τρίτο μετά το 2015 που ο Τσίπρας  είναι στη διακυβέρνηση της χώρας παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Σαμαροβενιζέλους, ανατρέποντας δημοψηφίσματα και πουλώντας την ψυχή του στο διάβολο που είχε τη μορφή των δανειστών! Μπορεί οι αγορές να μην χορεύουν ακόμα στους ρυθμούς του και μπορεί να μην χορέψουν ποτέ, μπορεί θεωρητικά να βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά πρακτικά είμαστε στην περιδίνηση της σκληρής εποπτείας, ωστόσο και τούτο το Πάσχα θα το κάνουμε με ΣΥΡΙΖΑ. Και φέτος θα σουβλίσουμε και θα σουβλιστούμε και φέτος τα αρνιά και τα ερίφια θα διαμαρτυρηθούν ζητώντας… καλύτερες συνθήκες σφαγής! Για το χρόνου δεν σας τάζω και δεν θέλω να καταφύγω σε μεθόδους Πυθίας. Πάντως η ΝΔ τα δίνει όλα μέσα στην πολιτική αρένα με επικεφ­­αλής τον… οδοστρωτήρα Βαγγέλη Μαρινάκη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει