ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η υπομονή του Δανδάλη έφερε την επιτυχία

207

Το Ηράκλειο για πρώτη φορά θα έχει την δυνατότητα να δει αγώνες υψηλού επιπέδου

Το τμήμα βόλεϊ του ΟΦΗ έχει βγάλει κατά καιρούς ασπροπρόσωπο το σωματείο παρ’ ότι δεν τυγχάνει μεγάλης υποστήριξης από τον φίλαθλο  κόσμο. Τώρα στην Α1 ίσως τα πράγματα θα αλλάξουν διότι το Ηράκλειο για πρώτη φορά θα έχει τη δυνατότητα να δει αγώνες υψηλού επιπέδου. Το 2015, η ομάδα επανήλθε μετά από ένα χρόνο απουσίας στην Α2 και πήρε την 7η θέση με προπονητή τον κ. Ζλατιλίδη.

Το βόλεϊ πρωτοεμφανίστηκε στην οικογένεια του ΟΦΗ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με πρώτο τεχνικό τον Θανάση Τσαχιρίδη για να ακολουθήσει ο Ζαχαρίας Γραβιάς. Μέχρι το 1975 δεν είχε να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις κι ως εκ τούτου αδράνησε για περισσότερο από μία δεκαετία. Το 1988 ο έφορος Γιώργος Χαριτάκης και ο προπονητής Χαλκιαδάκης ανέλαβαν την ανασυγκρότηση του τμήματος και στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990 επιτεύχθηκε η πρώτη άνοδος στη Γ΄ Εθνική, στην οποία παρέμεινε –με μικρά διαλείμματα- μέχρι το 2001.

Από το 2004 που η ομάδα επέστρεψε στις Εθνικές κατηγορίες, τα σκαμπανεβάσματα ήταν αρκετά για να έρθει η άνοδος στην Α2 το 2012 (σ.σ. έγινε αναδιάρθρωση στις Εθνικές κατηγορίες). Η έβδομη θέση, που κατέλαβε ο ΟΦΗ στην πρώτη του σεζόν στην Α2, είναι και η κορυφαία στην ιστορία του.

Η ομάδα έπεσε στο τοπικό 2013 και με την κατάκτηση του Παγκρήτιου πρωταθλήματος το 2014, επιχείρησε  το 2015 μια νέα προσπάθεια καθιέρωσης στην Α2. Το 2017 αλλά και το 2018 στην Α2 συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου στην Α1 αλλά δεν τα κατάφερνε. Φέτος ήταν η χρονιά του και έγραψε ιστορία.

Όλα αυτά τα χρόνια «ψυχή» του τμήματος είναι ο έφορος και νυν πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Δανδάλης (η προσωποποίηση της υπομονής και επιμονής) ενώ οι προπονητές με τους οποίους έκανε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της η ομάδα, είναι οι Μάκης Μαριάτος, Ανδρέας Ματαλλιωτάκης και Μανόλης Πρασανάκης. Φυσικά η κορυφαία επιτυχία ήταν η φετινή με προπονητή τον Δημήτρη Ζλατιλίδη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει