Τι απαντά ο Σ. Βαρδάκης στον Β. Κεγκέρογλου

312

Από το βουλευτή Σ. Βαρδάκη πήραμε την παρακάτω επιστολή: «Κύριε διευθυντά, Σε συνέχεια της επιστολής του κ. Κεγκέρογλου, στην έγκυρη εφημερίδα σας, σχετικά με το δημοσίευμα «Παράταση για την διάθεση της ρακής» θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

«Αρχικά θα πρέπει να γίνει κατανοητό (κ. Κεγκέρογλου), ότι η ανακοίνωση των πραγματικών γεγονότων δεν αποτελεί πολιτική Μαυρογιαλούρου, αλλά ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Όμως εσείς συνηθίζετε να κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Αλήθεια σε ποιους απευθύνεστε με την επιστολή σας και την καυχησιολογία σας και τι πραγματικά σας ενόχλησε;

Στις 15 Μαρτίου 2019, με επιστολή μου προς την Υφυπουργό κα Παπανάτσιου, καθώς και προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή ζήτησα την αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου που προέβλεπε τη διάθεση του προϊόντος μέχρι τις 18 Μαρτίου 2019. Στην συνάντηση, που ακολούθησε στις 20 Μαρτίου 2019 στο γραφείο της κας Παπανάτσιου και στην οποία συμμετείχε και ο κος Κεγκέρογλου καθώς και οι κ.κ. Θραψανιώτης, Δανέλλης, Ηγουμενίδης, η Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να δώσει λύση, η οποία θα απεγκλωβίσει τους αποσταγματοποιούς.

Αλήθεια, με ποιό κριτήριο θεωρεί ασέβεια προς τους φορείς και τους πολίτες της Κρήτης την επίλυση και δημοσιοποίηση των ζητημάτων που τους απασχολούν; Τα κόκαλα του Μαυρογιαλούρου που επικαλείται ο κος Κεγκέρογλου τρίζουν πραγματικά από την στείρα πολιτική αντιπαράθεση και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση και τα έχει υιοθετήσει ο κ. Κεγκέρογλου. Τα κόκαλα του Μαυρογιαλούρου τρίζουν όταν ακούν την κριτική για τα μεγάλα έργα υποδομής που αυτή η Κυβέρνηση μέσα στην πρωτοφανή κρίση, που αφήσατε πίσω σας κατάφερε να βάλει σε τροχιά υλοποίησης. Όταν κουνάτε το δάκτυλο για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας, τον οδικό άξονα Γούρνες – Χερσόνησος, τον οδικό άξονα Ηράκλειο – Μεσαράς, το αεροδρόμιο Καστελίου, τον ΒΟΑΚ κλπ.

Δε συνηθίζω να απαντώ, ειδικά σε αναφορές πολιτικών, όπως του κ. Κεγκέρογλου, που χρεοκόπησαν την χώρα. Σε Υπουργούς Κυβέρνησης Σαμαρά, που ενώ κατήργησαν κάθε έννοια δικαίου, καταδικάζοντας τον Έλληνα εργαζόμενο, τώρα ζητούν την προστασία των συλλογικών συμβάσεων.

Τους πολιτικούς αυτούς, που έφτασαν στο σημείο να καταργήσουν ακόμα και το ταμείο ανεργίας, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας, τους αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού.

Ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω μόνο για δύο λόγους:

1.Καλό θα είναι ο κ. Κεγκέρογλου, τις προτάσεις του να τις κρατήσει για τον εαυτό του, αφού δεν τις εφάρμοσε όταν ήταν κυβέρνηση. Προβοκατόρικες ενέργειες, πρακτικές και καπελώματα να τα αναζητήσει στο κόμμα του.

2.Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο κ. Κεγκέρογλου, εργαζόμαστε όχι μόνο συλλογικά αλλά και συντεταγμένα με μοναδικό στόχο την άρση των μεγάλων αδικιών, που με τις πολιτικές σας δημιουργήσατε τα προηγούμενα χρόνια.

Καλό θα ήταν κύριε Κεγκέργλου, να συμβουλεύεστε τους Συλλόγους των Αποσταγματοποιών Ηρακλείου και Λασιθίου, να σας ενημερώνουν για τις ενέργειες μας και την προσπάθεια να λύσουμε προβλήματα που εσείς δημιουργήσατε.

Ο σοφός λαός έχει και μνήμη και κρίση, κ. Κεγκέρογλου, και συνηθίζει να λέει: “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει