Πώς κατακτώνται οι ουρανοί;

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

117

Του Εμμαν. Λιοδάκη, ιεροκήρυκος

Στην παγκόσμια βιβλιογραφία υπάρχουν βιβλία, που συναρπάζουν τον αναγνώστη. Υπάρχουν όμως και άλλα βιβλία, για πολλούς άγνωστα και αυτά είναι της Αγίας Γραφής  που και αυτά είναι συναρπαστικά, με αληθινά και συγκλονιστικά γεγονότα, όχι βέβαια μυθιστορήματα (αποκυήματα της φαντασίας).

Τα βιβλία της Αγίας Γραφής, Παλαιάς και Καινής, μερικοί λόγω προκαταλήψεως δεν τολμούν ούτε να τ’ αγγίξουν. Π.χ. τα βιβλία της Π.Δ. Έξοδος, Αριθμοί και Δευτερονόμιο, που εξιστορούν το πώς ο ισραηλιτικός λαός διά του προφήτη Μωυσή, απελευθερώθηκε από τον Φαραώ και συνοδευόμενος από το χέρι του Ιεού έφθασε στην Χαναάν, πατρίδα των προγόνων του. Αυτά τα γεγονότα ξεπερνούν κάθε φαντασία, εισάγοντας τον αναγνώστη σ’ άλλο κόσμο. Το ταξίδι τους αυτό ήταν μοναδικό και ανεπανάληπτο. Ίσως να ήταν μια δύσκολη πορεία, αλλά ήταν σωτήρια.

Πέρασαν από τότε πολλά, χρόνια και έναs άλλος ελευθερωτής ήρθε από τον ουρανό, ο Σωτήρας Χριστός, για να ελευθερώσει και να οδηγήσει το λαό του από την δουλεία του σατανά, στην ελευθερία, δηλαδή στον ουρανό. Τώρα και δυο χιλιάδες χρόνια, ο πιστός λαός του οδοιπορεί προς τον ουρανό και πρέπει οπωσδήποτε να φθάσει, και να γίνει πολίτης του ουρανού, όπως πολίτες της Χαναάν έγιναν οι Ισραηλίτες.

Ο Απ. Παύλος τo λέει ξεκάθαρα ότι εμείς εδώ στη γη “δεν έχουμε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν (Εβρ. ιγ’ 13-14). Μπορεί αυτό σε ορισμένους να φαίνεται παράξενο και ίσως ακατόρθωτο. Οπως παράξενο και ακατόρθωτο φαινόταν και στους Ισραηλίτες μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, να βρεθούν σε μια άλλη πόλη, στην Χανάν. Αυτό βέβαια ανθρωπίνως ίσως φαίνεται αδύνατο. Όμως, για το Θεό τα πάντα είναι δυνατά. Σαν παντοδύναμος, τα πάντα είναι στην διάθεσή του. Ανθρωπίνως, και για τους Αποστόλους, ήταν αδύνατο να βρεθούν από τα πέρατα της οικουμένης στην κηδεία της Θεοτόκου. Όμως, «εν νεφέλαις» βρέθηκαν στην Ιερουσαλήμ στην κηδεία.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν με πίστη και να είμαστε βέβαιοι ότι με την Χάρη του Τριαδικου Θεού οι ουρανοί θα γίνουν δικοί μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει