Μια ιδέα

145

«Αγαπητή «ΠΑΤΡΙΣ»

Με την ευκαιρία που γίνεται συζήτηση για εργασίες αποκατάστασης, κατά μήκος του Ενετικού Τείχους στην περιοχή της Πύλης Σαμπιονάρα (Όμιλος Αντισφαιρίσεως…), δίνεται η ευκαιρία να εξεταστεί και η υλοποίηση μιας ιδέας, που μπορεί να προσφέρει μεγάλη ευκολία και εξυπηρέτηση στους πεζούς συμπολίτες μας.

Πρόκειται για την παράκαμψη του κτηρίου «ΜΕΓΑΡΟΝ», η οποία θα συντομεύσει αισθητά τη διαδρομή των πεζών που κινούνται πάνω στον άξονα Μουσείο – Θεατρικός Σταθμός – ΚΤΕΛ.

Η παράκαμψη αυτή για τους πεζούς, μπορεί να γίνει ΠΑΝΩ από την Πύλη Σαμπιονάρα, με κάθοδο στην πλατεία όπου σταθμεύουν τα αστικά λεωφορεία, με τη βοήθεια κλίμακας (σιδηροκατασκευή), η οποία δεν θα εφάπτεται του Τείχους και πάντα σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Πέραν από τη μεγάλη χρησιμότητα, που μπορεί να έχει για τους πεζούς συμπολίτες μας αυτή η διάβαση, με τον κατάλληλο (και απαραίτητο) φωτισμό, καθώς και με τη συχνή διέλευση των πεζών, θα αποθαρρύνεται η συγκέντρωση στο χώρο αυτό, ατόμων που ρυπαίνουν, που επιδίδονται σε αναγραφή συνθημάτων και γκράφιτι, ενώ παράλληλα δημιουργούν εικόνα χώρου απορριμμάτων και… χωματερής, επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία, στην θέση της γνωστής ενετικής πύλης Σαμπιονάρα».

Σας ευχαριστώ πολύ
Ευάγγελος Σαμαράκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει