Ξενάγηση από έναν σημαντικό ζωγράφο

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΡΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Σ. ΦΕΛΙΟΥ

132

Eνας  ιδιαίτερα σημαντικός, σύγχρονος Έλληνας  ζωγράφος, ο Γιώργος Ρόρρης, θα ξεναγήσει  στην έκθεση «Με τη ματιά του συλλέκτη – Συλλογή Σωτήρη Φέλιου»  εικαστικούς αλλά και φίλους  της τέχνης στο Ηράκλειο.

Ο καλλιτέχνης  θα βρίσκεται το Σάββατο 20 Απριλίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου φιλοξενείται η εξαιρετική αυτή έκθεση, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να μιλήσει στο κοινό για τα έργα που εκτίθενται, μεταξύ των οποίων και δικά του.  Στην ξενάγηση θα συμμετάσχει και η επιμελήτρια της έκθεσης Λουϊζα Καραπιδάκη και θα ακολουθήσει διάλογος. Μαζί τους θα είναι και ο συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος.

Θυμίζουμε ότι την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και θα διαρκέσει μέχρις τις 20 Μαΐου.

Στις προθέσεις των διοργανωτών είναι να γίνουν και άλλες αντίστοιχες παρουσιάσεις – συζητήσεις με ζωγράφους που συμμετέχουν στην έκθεση.

Ο  Γιώργος Ρόρρης

Ο Γιώργος Ρόρρης γεννήθηκε στον Κοσμά Κυνουρίας, σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Παναγιώτη Τέτση και τον Γιάννη Βαλαβανίδη (1982-1987).

Συνέχισε τις σπουδές του στην École nationale supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι με καθηγητή τον Leonardo Cremonini (1988-1991) με υποτροφίες του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αδελφών Π. Μπάκαλα.

Συνεργάστηκε με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών «Άποψη» (1996-2002) και από το 2002 συνεργάζεται με την Ομάδα Τέχνης «Σημείο», διδάσκοντας ζωγραφική. Το 2001 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο για νέο ζωγράφο κάτω των 40 ετών. Το 2006 το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης τού απένειμε τιμητική διάκριση για το έργο του.

Από την πρώτη του ατομική έκθεση, το 1988, έως σήμερα διατήρησε μόνιμη συνεργασία με τη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει