Βρήκε τον άγγελό του στη μέση του δρόμου

ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΠΝΙΓΜΟ ΛΟΓΩ ΤΡΟΦΗΣ

464

Στο πρόσωπο της 13χρονης Καλλιόπης ηλικιωμένος στη Σητεία βρήκε έναν επίγειο άγγελο που τον έσωσε στη μέση του δρόμου από πνιγμονή λόγω τροφής. Ο άνθρωπος αδυνατούσε να αναπνεύσει και σχεδόν είχε γονατίσει στο οδόστρωμα, κρατώντας το λαιμό του.

Το κορίτσι που επέστρεφε στο σπίτι του από το σχολείο χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε στον ηλικιωμένο και του πρόσφερε τις σωτήριες πρώτες βοήθειες που είχε παρακολουθήσει προ διετίας σε σεμινάρια τα οποία είχε διοργανώσει στο σχολείο η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης.

Με απίστευτη ψυχραιμία η 13χρονη Καλλιόπη εφάρμοσε βήμα προς βήμα την τεχνική που είχε μάθει ώστε να απελευθερώσει τον αεραγωγό του ηλικιωμένου. Με αξιοθαύμαστο χειρισμό, η 13χρονη μαθήτρια προχώρησε στα ενδεδειγμένα χτυπήματα στην ωμοπλάτη και εν συνεχεία στις απαραίτητες κοιλιακές ωθήσεις και ο άνθρωπος απέβαλε την αιτία του …κακού, ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος από σουβλάκι.

Την ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης που προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, συγχαίροντας την μικρή αλλά θαυματουργή Καλλιόπη αλλά και τη μητέρα της.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

“Η ώρα ήταν περίπου 13:30 όταν η 13χρονη Καλλιόπη Πασχαλάκη είχε σχολάσει από το σχολείο της και επέστρεφε στο σπίτι όταν ξαφνικά βλέπει σε πεζόδρομο της Σητείας έναν ηλικιωμένο άνδρα σχεδόν γονατιστό να κρατά το λαιμό του με τα δυο του χέρια και με κατακόκκινο χρώμα προσώπου να προσπαθεί να αναπνεύσει (σημάδι πνιγμονής από τροφή η ξένο σώμα).

Το μικρό κορίτσι αντέδρασε άμεσα γιατί αναγνώρισε τον κίνδυνο τον οποίο διέτρεχε ο ηλικιωμένος και αποφάσισε να τον βοηθήσει κάνοντας μια τεχνική που απελευθερώνει τον αεραγωγό από ξένο σώμα, με αποτέλεσμα μετά από 5 χτυπήματα ανάμεσα στην ωμοπλάτη και 5 κοιλιακές ωθήσεις, το κομμάτι της τροφής που ήταν ένα μεγάλο κομμάτι κρέας από σουβλάκι, να πεταχτεί στην 5 κοιλιακή ώθηση και να απελευθερωθεί ο αεραγωγός του ηλικιωμένου.

Ο άνθρωπος φανερά σοκαρισμένος και με τρεμάμενη φωνή, αφού έκατσε και ηρέμησε, ευχαρίστησε θερμά τη μικρή και έφυγε για το σπίτι του.

Το φοβερό σ’ αυτή την ιστορία είναι ότι η μικρή είχε παρακολουθήσει πριν 2 χρόνια, σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο της από την ΕΔΕΑΚ και θυμόταν όλες τις ενέργειες που κάνουμε για να βοηθήσουμε κάποιον που έχει υποστεί πνιγμονή.

Να τονίσουμε επίσης ότι η μικρή Καλλιόπη είναι κόρη μέλους της ΕΔΕΑΚ Σητείας, που σύμφωνα με την ίδια είχε διαβάσει σχεδόν όλα τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια της μαμάς της, ενώ συχνά τις έλυνε απορίες που είχε γύρω από τις πρώτες βοήθειες και από ό,τι φάνηκε γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει.

Συγχαρητήρια πολλά στη μικρή Καλλιόπη αλλά και στη μαμά της Μαριάννα Λελεκάκη!

Γιάννης Δασκαλάκης».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από δεκάδες σχόλια που συγχαίρουν την 13χρονη ενώ ήδη έχουν γίνει δεκάδες κοινοποιήσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει