Πορεία ειρήνης στη βάση της Σούδας

114

Παγκρήτια κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας από τις Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής δράσης που οργάνωσε η ΕΕΔΥΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά και ακολούθησε πορεία έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στη Σούδα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του, «ο αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στους πολέμους που προκαλούν πόνο και προσφυγιά, για την απαλλαγή της χώρας από τις φονικές βάσεις του θανάτου, είναι καθήκον κάθε πατριώτη που αγαπά τη ζωή, την πρόοδο και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Όλοι τους, “προοδευτικοί” και “συντηρητικοί”, σοσιαλδημοκράτες και “νεοφιλελεύθεροι”, “κεντρώοι”, “δεξιοί” και “αριστεροί”, με ένα στόμα στηρίζουν τη βαθύτερη ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Και όλοι με ένα στόμα λένε ότι αυτό είναι σήμερα το “εθνικό συμφέρον”. Στηρίζουν τα σχέδια των ΗΠΑ για την “ενεργειακή συνεργασία” στην Ανατολική Μεσόγειο και εμπλέκουν άμεσα τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει