Παρουσιάζεται ο “Σασμός” του Σπύρου Πετρουλάκη

129

H παρουσίαση του βιβλίου του Κρητικού συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο «Σασμός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, θα πραγματοποιηθεί  σήμερα  Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 8:30 το βράδυ, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Ένα βιβλίο όπου ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Στέφανος Δάνδολος (συγγραφέας), Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (Bookia.gr).

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Μάνος Πετούσης, με μουσική συνοδεία από τον Όθωνα Μπικάκη (κρητική λύρα) και τον Ανδρέα Φασάκη (λαούτο).

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Γιάννης Κότσιρας, με μουσική συνοδεία από τον Κωνσταντίνο Μίχαλο (κιθάρα) και τον Τάσο Ζαφειρίου (τζουράς).

Το βιβλίο

Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα…». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα;

Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή. Ακολουθεί δεύτερος θάνατος – αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά.

Όχι στη βεντέτα…» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά. «Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη.

Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε…». Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει …ατελείωτη…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει