ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Η Βικελαία συνεχίζει την εκδοτική προσφορά της

145

Οι νέες εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο του κτηρίου «Αχτάρικα».

Τα τρία νέα βιβλία είναι «Πέθανε πράγματι ο Μέγας Παν; Και άλλα κείμενα παντοδαπά» του Μιχάλη Κοπιδάκη, «Τα νοσταλγικά» της Γεωργίας Ορφανού, τα  «Ανθρώπινα Δοξάσματα» του Στέφανου Γοντικάκη καθώς και το 35ο τεύχος του περιοδικού «Παλίμψηστον».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στην εκδοτική προσφορά της Βικελαίας στην πνευματική συνεισφορά του τόπου μας τονίζοντας ότι αποτελεί «ένα σπουδαίο κεφάλαιο του πολιτισμού και της πρόσφατης ιστορίας μας.

Το έργο αυτό, που ξεκίνησε υπό το όραμα και την αφοσίωση του αλησμόνητου εφόρου της Νίκου Γιανναδάκη, και με την εμπνευσμένη παρακίνηση και συμπαράσταση του αειμνήστου δημάρχου Ηρακλείου Μανόλη Καρέλλη, συνεχίστηκε με ζήλο και υψηλούς στόχους, από προσωπικότητες που μετείχαν κατά καιρούς στην Επιτροπή της έκδοσης του «Παλιμψήστου», (του σπουδαίου, κατά γενική ομολογία, περιοδικού της Βικελαίας), από προσωπικότητες που ανέλαβαν τη συγγραφή, επιμέλεια και την τυπογραφική φροντίδα πλήθους σημαντικών εκδόσεων, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη θέση στην σύγχρονη ελληνική γραμματεία.

Σε τούτη την προσπάθεια ουσιαστική υπήρξε πάντα η συμβολή των υπαλλήλων της Βικελαίας. Ξεχωριστά θα αναφερθώ στον Ανδρέα Σαββάκη, τον αγαπητό φίλο που έφυγε πριν λίγους μήνες για το μεγάλο ταξίδι». Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Στέλλα Αρχοντάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης κ.ά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει