Έσβησε και… άναψε φωτιές στα Ανώγεια η Γεροβασίλη

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΙ… ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ

679
Τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου έκανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη
Τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου έκανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη

Όλα τα πρόλαβε το Σάββατο η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ολιγόωρη παραμονής της στ’ Ανώγεια: Και το πυροσβεστικό Κλιμάκιο εγκαινίασε (αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την πολιτική προστασία του Δήμου Ανωγείων) και επίθεση εξαπέλυσε στη ΝΔ για τα θέματα ασφάλειας και τις ωραίες μαντινάδες της άκουσε και τους χορούς της έσυρε και το ευχαριστήθηκε. Η Όλγα Γεροβασίλη αφίχθηκε και αναχώρησε από το ιστορικό κεφαλοχώρι με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και έτυχε θερμής υποδοχής από τους Ανωγειανούς.

«Με το νέο Κλιμάκιο του ΠΣ καλύπτουμε ένα κενό προκειμένου να μπορεί η Πυροσβεστική πιο ευέλικτα πιο γρήγορα πιο αποτελεσματικά να επιτελεί το έργο της» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενη  στους λόγους που αξιολογήθηκαν ώστε να συσταθεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το οποίο θα στελεχωθεί σε πρώτη φάση με δώδεκα πυροσβεστικούς υπάλληλους και θα εξοπλιστεί με τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, τόνισε  ότι θα υπάρχει πλέον ασφάλεια στα χιλιάδες στρέμματα αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο από την UNESCO «Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη», στα τουριστικά αξιοθέατα, όπως ο μινωικής εποχής αρχαιολογικός χώρος στη Ζώμυνθο και το σπήλαιο «Ιδαίον Άνδρο» αλλά και στους πολιτισμικούς και επιστημονικούς χώρους όπως τα Υακίνθεια και το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στις κλιματικές αλλαγές που ήδη έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους και στην χώρα μας. «Θέλω να αναφέρω ότι τα καιρικά φαινόμενα και οι καιρικές μεταβολές, οι καιρικές συνθήκες εμφανίζονται πια με άλλους τρόπους ακόμη πιο έντονους και στη χώρα μας οπότε υπάρχει η ανάγκη σύμπραξης με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού.

H Όλγα Γεροβασίλη εγκαινίασε το πυροσβεστικό Κλιμάκιο στ’ Ανώγεια
Ο Πυροσβεστικός Σταθμός φτιάχτηκε σε χρόνο ρεκόρ από τους Ανωγειανούς

Αυτό συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση του νέου Κλιμακίου στα Ανώγεια που με τη συμβολή του Δήμου και τη σημαντική προσφορά της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, που έχει συνεισφέρει στην ενίσχυση της Πυροσβεστικής σε όλη την περιοχή υλικοτεχνικά αλλά και με άλλους τρόπους, δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε παντού για τις συνέργειες των τοπικών κοινωνιών της τοπικής αυτοδιοίκησης τις συνέργειες και συνεργασίες όλων και με την κυβέρνηση προκειμένου να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις ανάγκες της περιοχής» πρόσθεσε.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ασφάλειας, της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να στέκονται με την απαραίτητη σοβαρότητα διότι δεν είναι ζητήματα για εκμετάλλευση και μικροπολιτική εκμετάλλευση».

«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν βοηθούν, δεν συνεισφέρουν με την αντιπολίτευση που κάνουν στα συγκεκριμένα ζητήματα. Εμείς θα κάνουμε αυτό το οποίο πιστεύουμε, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να ενισχύσουμε τα ζητήματα της ασφάλειας και αυτό κάνουμε.

Η Ελληνική Αστυνομία και το πυροσβεστικό Σώμα που επλήγησαν δραματικά από τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα με πολύ σκληρή προσπάθεια τα δύο αυτά Σώματα αναρρώνουν, θα έπρεπε να τα σέβονται. Σε Αστυνομία και Πυροσβεστική οι εργαζόμενοι σε αυτά τα Σώματα, αστυνομικοί και πυροσβέστες με αυτοθυσία δίνουν τη ζωή τους καθημερινά. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όλα όσα λέγονται και ακούγονται» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι εδώ και μπορεί να κρίνει.

Δήλωσε μάλιστα πως για όλα όσα λέγονται αναφορικά με την περιοχή των Εξαρχείων και την ασφάλεια των πολιτών της πρωτεύουσας, απαντάει στο ίδιο πλαίσιο δηλώνοντας παράλληλα πως: «Όταν η ατζέντα χάνεται και δη στο οικονομικό πεδίο από πλευράς της αντιπολίτευσης, με την κυβέρνηση να τα έχει καταφέρει να βγει από το μνημόνιο, να προχωράμε, η οικονομία στην αρχή εξισορρόπησε, σήμερα ανακάμπτει, η ελληνική κοινωνία που έχει πληγωθεί πολύ βαθιά και η χώρα αντιλαμβάνεται ότι έχουν σταθεροποιηθεί οι συνθήκες και σιγά-σιγά αναρρώνουμε με σκληρές προσπάθειες, σε αυτό το πεδίο λοιπόν η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την ατζέντα της. Επομένως στις δύσκολες στιγμές θα παίζει με τα ζητήματα ασφάλειας που έτσι και αλλιώς είναι μία διαρκής μάχη που δεν έχει αρχή και τέλος».

Την υπουργό συνόδευσε στ’ Ανώγεια ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει