Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης σε Ηράκλειο – Χανιά

127

Με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης και την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, διοργάνωσε δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD),  στο Ηράκλειο στις 10 Απριλίου και στα Χανιά στις 11 Απριλίου.

Τις εκδηλώσεις υποστήριξαν με την παρουσία τους οι δύο Συνεταιριστικές Τράπεζες του νησιού, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα στο Ηράκλειο και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, στα Χανιά.

Την έναρξη της εκδήλωσης στο Ηράκλειο έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης, καλωσορίζοντας τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, και τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι εξαγωγές στην ανάκαμψη της τοπικής αλλά και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Το καλωσόρισμα στα Χανιά έκανε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καρπαδάκης. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του ΟΑΕΠ, κος Μουτάφης.

Στις δύο εκδηλώσεις, οι οποίες ήταν ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο, η πρόεδρος του ΟΑΕΠ, κα Σταθάτου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα την τραπεζική χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων με μόνη εξασφάλιση το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ΟΑΕΠ.

Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος του Τμήματος Κατάρτισης Συμβολαίων του ΟΑΕΠ, κος Κρεββατάς, παρουσίασε το πρόγραμμα ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, μέσω του οποίου ενισχύεται η ρευστότητα των εξαγωγέων με τη χρηματοδότηση των ασφαλισμένων τιμολογίων τους, από τα δεσμευμένα κεφάλαια που τηρεί ο ΟΑΕΠ στις συνεργαζόμενες Τράπεζες.

Κατά την εκδήλωση του Ηρακλείου, η Γενική διευθύντρια Ανάπτυξης Εργασιών και Δικτύου της Παγκρήτιας Τράπεζας, κα Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις χρηματοδοτικές λύσεις και τις υπηρεσίες που παρέχονται από την Τράπεζα προς τους εξαγωγείς, ενώ αναφέρθηκε στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και σε προτεινόμενες ενέργειες τόσο από την πλευρά τους όσο και από την πλευρά της Πολιτείας, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας για την ανάκαμψη της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, η διευθύντρια Πίστης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, κα Καγιά, αναφέρθηκε στη βοήθεια που προσφέρει η ασφάλεια των εξαγωγικών πιστώσεων, αλλά και στα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η Τράπεζα για την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Τέλος, η αναλύτρια Συμβουλευτικής ΜμΕ, κα Πασχαλίδη, και η αναλύτρια Τραπεζικού Τμήματος, κα Χρυσοχοΐδου, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, παρουσίασαν την πρωτοβουλία της EBRDπου ξεκίνησε το 2018 στην Ελλάδα, μέσω της οποίας υποστηρίζεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς ΜμΕ, με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Ελληνική Δημοκρατία, τα επιδοτούμενα σεμινάρια που παρέχει η EBRD, αλλά και το πρόγραμμα επενδύσεών της.

Οι δράσεις αγκαλιάστηκαν από μεγάλο αριθμό εξαγωγέων και όχι μόνο, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θεματολογία που παρουσιάστηκε και επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι οι ενέργειες του ΣΕΚ είναι πάντα στοχευμένες, ενισχύοντας άμεσα αλλά και έμμεσα τις εξαγωγές της Κρήτης,  με την ενημέρωση των επιχειρήσεων για θέματα που σχετίζονται με το εξαγωγικό εμπόριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει