επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

139

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο. Με καιρό αίθριο πριν επιστρέψουν οι βροχές!

ΤΙ ΚΑΚΟ και αυτό φέτος… Αν επιβεβαιωθούν οι μετεωρολόγοι, Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα η εισβολή ψυχρών αέριων μαζών θα τα χαλάσει όλα: επιταφίους, φιλιά αγάπης, σουβλίσματα και υπαίθριες βόλτες!

ΑΛΛΑ ας μην προτρέχουμε. Αύριο είναι η Ε΄ Κυριακή των Νηστειών και για το Πάσχα απομένουν ακόμα άλλες δύο.

ΠΑΝΤΩΣ προσμένοντας την Ανάσταση, δεν βαδίζουμε ακριβώς στο σωστό δρόμο. Αντιθέτως πορευόμαστε στην οδό της ζήλειας και του φθόνου.

ΕΙΔΑΤΕ φαντάζομαι πως αντιμετωπίστηκε η πρωτοβουλία για την προοδευτική συμμαχία στο Ηράκλειο. Μόνο χλεύη και απαξιωτικά σχόλια για τους συμμετέχοντες.

ΓΙΑΤΙ δηλαδή επειδή πρόκειται για αντιδεξιούς που ενώνουν δυνάμεις σε μια προσπάθεια ν’ αποτρέψουν την επιστροφή της ΝΔ;

ΚΑΙ ΑΝ μη τι άλλο δεν το κάνουν με αδέξιο τρόπο. Και συν τοις άλλοις οι περισσότεροι έχουν μια πορεία στα Ηρακλειώτικα δρώμενα. Οι ανεπάγγελτοι, οι αμακαδόροι και οι καιροσκόποι να φοβούνται…

ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ολοκληρωτικά ότι η υπόθεση Novartis  είναι σκευωρία, τότε θα γελάσει το χειλάκι του κάθε… Πικραμένου!

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, που βγήκε τελείως από το κάδρο των κατηγορουμένων το φέρει βαρέως, πως ουδείς από την κυβέρνηση βρέθηκε να του ζητήσει μια συγγνώμη.

ΟΠΩΣ φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιλογή της Βίκους Φλέσσα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, το τραβάει στ’ άκρα!

ΠΕΝΗΝΤΑ ΟΚΤΩ χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τότε που ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο διάστημα.

ΣΗΜΕΡΑ η τεχνολογία έχει προσχωρήσει τόσο που για μια πτήση στο διάστημα δεν χρειάζεται καν διαστημόπλοιο. Αρκεί ένα… καλάμι!

ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ότι πλέον έχουμε την απόλυτη εξομοίωση του κοσμοναύτη με τον καλαμοκαβαλάρη!

ΜΕ ΟΡΘΙΟ ή σπασμένο σταυρό στο λιτό τάφο του Καζαντζάκη στο Μαρτινέγκο, ο μεγάλος στοχαστής δεν σκιάζεται. Εξάλλου ουδέποτε επαγγέλθηκε ότι πορεύτηκε με το σταυρό στο χέρι….

Μ’ ΑΥΤΑ και μ’ αυτά ξεχάσαμε ότι σήμερα είναι 13 του μήνα. Αίφνης στο μυαλό μας έρχεται η Μελίνα με το «σαν ξημερώσει 13 δεν βγαίνω από το σπίτι…»

ΣΥΓΓΝΩΜΗ Μελινάκι, αλλά δεν είναι ούτε Τρίτη, ούτε και Παρασκευή. Είναι Σάββατο και είναι άνοιξη! Δεν κρατιέμαι…

 

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει