ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

456

«Έσκασε» πρόστιμο για τη ΔΕΠΤΑΗ

Η παρούσα δημοτική Αρχή τα είδε όλα με τη ΔΕΠΤΑΗ. Και μπορεί να ευτύχησε να είναι αυτή που εγκαινίασε το Πολιτιστικό- Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πλην όμως δεν της έλειψαν τα βάσανα, όπως έλεγε και ο Βιτσέντζος Κορνάρος στον Ερωτόκριτο.

Η δημοτική Αρχή πάλεψε και παλεύει ακόμα, ούτως ώστε να μην πληρώσει η Λότζια το μάρμαρο της απένταξης της α΄ φάσης του έργου (η οποία δεν έγινε επί των ημερών της), που ανέρχεται στα 11,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος έχει δώσει τη «μάχη» του στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η απόφαση εκκρεμεί.

Ωστόσο στη Λότζια προστέθηκε ένας ακόμα πονοκέφαλος, που έχει να κάνει με το μακρινό παρελθόν του… 2007.

Ένα πρόστιμο της εποχής για μη επιστροφή (ή απόδοση) ΦΠΑ από τη ΔΕΠΤΑΗ έχει διπλασιαστεί με τον καιρό και ο λογαριασμός που έφτασε τώρα στη Λότζια ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ

. Στον Δήμο δεν… τραβούν μόνο τα μαλλιά τους, αλλά με τρόπο δηκτικό αναρωτιούνται: «κοίτα ποιοι μας κουνούν το δάκτυλο…».

O ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης

Η απάντηση στην έκπτωση αξιών

Την υποψηφιότητα των ευρωβουλευτών του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη και Μίλτου Κύρκου στις ευρωεκλογές ανακοίνωσε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε πως από το ευρωψηφοδέλτιο των πιο κρίσιμων εκλογών για την Ευρώπη δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Γ. Γραμματικάκης και ο Μ. Κύρκος, πρόσωπα που επί πέντε χρόνια έδωσαν όλες τις σημαντικές μάχες στο Eυρωκοινοβούλιο, πολλές από τις οποίες κέρδισαν.

Σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε ο κ. Γραμματικάκης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η απόφασή μου είναι και μια ευδιάκριτη απάντηση στην έκπτωση των πολιτικών αξιών που εκφράστηκε, την τελευταία ιδιαίτερα περίοδο, με λογής μετακινήσεις ή ηχηρές πολιτικές ασυνέπειες.

Αποτελεί χρέος όλων μας να επιμείνουμε ότι μια ηθική στάση πρέπει να διέπει και την πολιτική ζωή».

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης

Περί της γυναικός του Καίσαρος

Τι περίμενε δηλαδή ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης από τη στιγμή που κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας ο γιος του έλαβε υποτροφία 27.000 ευρώ από το Ίδρυμα (ΕΛΙΔΕΚ) που οραματίστηκε  ο πατέρας;

Κανείς δεν λέει ότι ο γιος του υπουργού δεν είχε τα προσόντα να διεκδικήσει και τελικά να πάρει την υποτροφία ως υποψήφιος διδάκτορας για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όμως μερικά πράγματα είναι πέρα των ικανοτήτων και πρέπει να εξετάζονται και με την παράμετρο των συγκυριών.

Διότι οι συγκυρίες μπορεί να φαντάζουν ευτυχείς, αλλά είναι κρίμα όταν ξεσπά θόρυβος να προσπαθούν κάποιοι να σε δικαιολογήσουν και να κάνουν λόγο για ατυχή συγκυρία.

Και μπορεί το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας να παρουσιάζεται ως μία ανεξάρτητη Αρχή για τη διαχείριση της έρευνας στη χώρα, ωστόσο πατήρ και υιός όφειλαν να γνωρίζουν τη σχετική ρήση για τη γυναίκα του Καίσαρα.

 

@patris
Και αφού, όπως λέει ο υπουργός Ν. Παππάς, «ο Μαρινάκης ελέγχει απολύτως και χρηματοδοτεί τη ΝΔ» γιατί δεν αγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Πειραιώς;
Akis Takis

 

Γιατί επιχαίρουν τα αντιπολιτευτικά μέσα;

Πόσες ακόμα φωτογραφίες στελεχών της κυβέρνησης και με τον Καλαμάτας Αμβρόσιο θα δούμε; Μετά τον Κουρουμπλή και την Κουντουρά ποιος έχει σειρά;

Και λογικό είναι τα αντιπολιτευτικά μέσα να θέλουν μπάχαλο στην κυβέρνηση, αλλά να μας πουν πώς θ’ αντιμετώπιζαν αντίστοιχες φωτογραφίες με στελέχη της ΝΔ!

Θα τα στοχοποιούσαν που φωτογραφίζονταν με τον ομοφοβικό και καταδικασθέντα για υποκίνηση μίσους… ποιμενάρχη ή θα τα καθαγίαζαν με τη δεξιά του Κυρίου;

Και επιτέλους, τα μέσα της αντιπολίτευσης και οι εντολείς τους ή προστατευόμενοί τους τι θέλουν; Ο Λάμπρου τούς βρομά επειδή συνομιλεί με τρομοκράτες, Κουρουμπλής και Κουντουρά τους ξινίζουν επειδή φωτογραφίζονται με τον Αμβρόσιο…

Μήπως να μην κατεβάσει καθόλου ευρωψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

Την υποψηφιότητα του καθηγητή, Γιάννη Ανδρουλάκη για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Υποψήφιος στο Λασίθι ο Ανδρουλάκης

Την υποψηφιότητα του καθηγητή, Γιάννη Ανδρουλάκη για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει γενέτειρα την Ιεράπετρα και παράλληλα με την επιτυχή εκπαιδευτική του πορεία, έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση α’ & β’ βαθμού, στο Υπουργείο Εξωτερικών ως σύμβουλος, ενώ είναι γνώστης τριών γλωσσών, Αγγλικής, Γερμανικής, Ιταλικής.

Ο Γιάννης Ανδρουλάκης, που ανήκει στην νέα γενιά, σε δηλώσεις του ευχαριστεί τον κ. Αρναουτάκη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, τονίζοντας παράλληλα τη θέλησή του να ενισχύσει και εκείνος με τις δυνάμεις και την εμπειρία του το έργο που επιτελεί η Περιφέρεια.

 

Για τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν οι μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο  Ηρακλείου.

Πήραν το μάθημα για την… Περιφέρεια

Για το οργανόγραμμα λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης και ευρύτερα τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν οι μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο  Ηρακλείου.

Το 15μελές Συμβούλιο του σχολείου, συνοδευόμενο από τη διευθύντρια  Ροδούλα Σπετσωτάκη, επισκέφθηκε το κτήριο της Περιφέρειας, στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί το κορυφαίο όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τους μαθητές και τη διευθύντρια του σχολείου υποδέχτηκε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος ανέλαβε την ξενάγηση και την ενημέρωση για τις λειτουργίες, τις αρμοδιότητες και τα πεδία δράσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι μαθητές με ενδιαφέρον παρακολούθησαν το Γ. Αλεξάκη, ενώ έθεσαν και τις ερωτήσεις τους.

 

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ

Άρθρο γνώμης και…  παρέμβασης για τον πρέσβη

Δεν είναι και το πιο σύνηθες αλλά συνέβη… Αρθρογράφος ομογενειακής εφημερίδας στις ΗΠΑ να ζητά τη μετάθεση του Αμερικανού πρέσβη από την Αθήνα!

Πρόκειται για τον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» που σε άρθρο γνώμης υποστηρίζει πως ο Τζέφρι Πάιατ «σιγοντάρει τον Έλληνα πρωθυπουργό» και αναρωτιέται αν «έφτασε η ώρα για τη μετάθεσή του, πριν κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στις σχέσεις των δύο λαών… καθώς επεμβαίνει απροσχημάτιστα στα εσωτερικά πολιτικά της χώρας».

Ο ακόλουθος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Γουίλιαμ Μιούραντ, απαντώντας στο άρθρο γνώμης μιλά για «πολύ σοβαρούς και αβάσιμους υπαινιγμούς σχετικά με τα κίνητρα ενός Αμερικανού κυβερνητικού αξιωματούχου που επαινεί ξένο ηγέτη» και εκτιμά πως στην καλύτερη περίπτωση «είναι ανεύθυνο και αποτελεί ξεκάθαρα κακή χρήση της ισχυρής πλατφόρμας που σας προσφέρει η εφημερίδα».

 

 

e-πασαρέλα

Πού λεφτά για ρεκλάμες, διαφημιστικά φυλλάδια και τόσα άλλα που ανεβάζουν το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων τα ύψη; Ας είναι καλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κυριολεκτικά έχουν μετατραπεί σε μια πασαρέλα υποψηφίων. Βάζουν την πιο δυνατή τους φωτογραφία και το καλύτερο χαμόγελο και βγαίνουν προς άγρα ψήφων. Με τον καλό λόγο, το σύνθημα και το ευφυολόγημα κάνουν την πορεία τους στον λαό ανέξοδα και χωρίς να χαλούν χατίρι. Αποδέχονται όλα τα αιτήματα φιλίας και φιλοκαλούν μετ’ ευτελείας.

 

Το βίντεο

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προχθές το βράδυ μιλώντας στο «Open Mind» με την Έλλη Στάη έκανε σημαντικές αποκαλύψεις αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ του δημοψηφίσματος, το καλοκαίρι του 2015, έπειτα από την αποχώρησής του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε στοιχεία που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας για εκείνο το βράδυ, που ουσιαστικά οδήγησε στη ρήξη του με τον Αλέξη Τσίπρα και την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών. Και το πιο εντυπωσιακό: έδωσε βίντεο που έγραψε εκείνο το βράδυ, τα ξημερώματα μετά το δημοψήφισμα! Χαράς στο κουράγιο του…

 

Με Κουντουρά

Η έλευση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο Ηράκλειο, την Κυριακή, δεν αφορά μόνο στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιούρι Γκαγκάριν, στον Καράβολα. Την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα, θα παραστεί στην εκδήλωση με θέμα «Ο απολογισμός του έργου του Υπουργείου Τουρισμού & της Περιφέρειας Κρήτης και η επόμενη ημέρα του τουρισμού στην Κρήτη». Η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς».

 

Παρουσίαση

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 17 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στη μουσική σκηνή «Νυν και Αεί» για την παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της ΠΕ Ηρακλείου και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ηρακλείου. Θα μιλήσουν οι Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη  Λαϊκή Συσπείρωση, και ο Δ. Βρύσαλης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «ΑΡΜΟΣ».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει