Ταξίδια στην… ευτυχία προσφέρει η Φινλανδία

190

Ταξίδια στην... ευτυχία προσφέρει η Φινλανδία

Την πρωτιά στη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες παγκοσμίως γιορτάζει η Φινλανδία, που προσφέρει δωρεάν ταξίδια το καλοκαίρι με συνοδό έναν Φινλανδό, που θα αναλάβει να μυήσει τους επισκέπτες στα… μυστικά της ευτυχίας.

Για να βοηθήσει τους άλλους λαούς να… κατακτήσουν την ευτυχία, ένα γραφείο Δημοσίων Σχέσεων είχε την ιδέα να προσφέρει δωρεάν ταξίδια με ξεναγό έναν Φιλανδό «οδηγό ευτυχίας».

Το γραφείο που ονομάζεται «Rent a Finn» (Νοικιάστε έναν Φινλανδό) θεωρεί πως η ευτυχία προέρχεται από τα βάθη της φύσης. Όσοι επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα συνοδεύονται από έναν από τους οκτώ «οδηγούς ευτυχίας», οι οποίοι θα δείξουν στους επισκέπτες τα αγαπημένα τους μέρη, τη φύση και τις ομορφιές της πατρίδας τους.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent», «εάν είστε με τον οδηγό ευτυχίας «Juho», ετοιμαστείτε να κάνετε καγιάκ, πεζοπορία, να μαζέψετε μούρα και να κοιμηθείτε σε εξωτερικούς χώρους, είτε σε μια σκηνή είτε σε μια αιώρα».

Στη λίστα του «Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας» η Φινλανδία αναδείχθηκε ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο σε σύνολο 156 χωρών.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση, στην 82η θέση, ενώ στο νότιο Σουδάν είναι οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο.

Οι παράμετροι που λήφθηκαν υπόψη στην έρευνα και αφορούσαν τα τελευταία τρία χρόνια – 2016 έως 2018 – είναι το ΑΕΠ, η κοινωνική στήριξη από φίλους και οικογένεια, το υγιές προσδόκιμο ζωής, η ελευθερία επιλογής, η γενναιοδωρία και τα πρόσφατα συναισθήματα, τόσο η χαρά όσο και η λύπη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει